Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Konflikter och korruption inom den palestinska myndigheten

Journalist Khaleb Abu Toameh (Foto privat)

Israelisk-arabisk journalist, föreläsare och dokumentärfilmare som föddes 1963 i en arabisk stad i Israel. Toameh skriver för The Jerusalem Post och Gatstoneinstitutet, men har också varit producent på NBC News sedan 1989. Han är en välkänd talare, bland annat i Storbritanniens underhus. Toameh har även gjort dokumentärer för SVT och dansk Tv.

Eftersom hans åsikter inte är i linje med den palestinska myndigheten (PA), och ännu mindre Hamas, blir han ofta fördömd och hotad. Han uppger att de flesta och grövsta hoten kommer från västerländska studenter. Abu Toameh anser att dessa är mer intresserade av att vara emot judar och Israel, än för palestinier och en palestinsk stat.

“Jag kommer ihåg en officiell palestinsk granskningsrapport som bekräftade att mer än 70% av PA:s budget hade försvunnit. Ingen visste vart pengarna hade tagit vägen. Senare var det någon som trodde att det gått till hemliga schweiziska bankkonton. Men det viktiga var att även palestinierna själva såg korruptionen med sina egna ögon. De blev inte bara bestulna på sina pengar, men de såg palestinska ledare bygga sina egna väldiga palats längs Gazas stränder och i Ramallalh. De såg höga palestinska ledare som kom från Tunisien och Libanon, nästan helt utan pengar och blev snabbt miljonärer köra omkring i lyxåk. Och detta är precis vad som gjorde den palestinska befolkningen arga”.

Orsak till Hamas framväxt

För det första såg de inte frukterna av freden (Osloavtalen) och för det andra såg de den palestinska myndigheten helt öppet och självsäkert njuta av (de ekonomiska vinsterna) av freden. Detta spelade Hamas i händerna”.

Felet är västs okontrollerade bidrag

I videon från MIFF:s Israelkonferens kan du se och höra hur journalisten Abu Khaled till slut ironiskt utbrister: ”Jag minns den goda gamla tiden innan freden!”. Han menar att de okontrollerade, och villkorslösa, stora bidragen efter Osloavtalen till den palestinska myndigheten har lett till en radikalisering av araberna på Västbanken och Gazaremsan.

Korruptionen internt har lett till att gemene man har vänt sig till Hamas, för att få bort Fatahledarna. De icke villkorade bidragen från väst är orsaken till att de palestinska ledarna eldat upp ett så starkt hat hos sin befolkning, att det blir omöjligt för dem att sluta fred. Hur kan man sluta fred med en fiende som man demoniserat till en sådan grad?

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem