Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Misshandeln av palestinska barn som barnsoldater måste upphöra

Palestinska barn blir misshandlade i kampen mot Israel. (Illustrationsfoto från www.pcsweek.org)

Barn så unga som 9 år har använts som palestinska barnsoldater.

Av Bjarte Bjellås

15 februari 2021

Stoppa missbruket av palestinska barn. Skriv på uppropet, du också! (Illustrationsfoto från www.pcsweek.org)

 

I årtionden har palestinska barn utsatts för övergrepp som barnsoldater av palestinska terroristgrupper. Användningen av barnsoldater var en central del av Yasser Arafats militära strategi under andra Intifadan. Men övergreppen fortsätter än idag, och grunden läggs redan på dagis.  

“Palestinska barn under tio år deltar i gatustrider mot israeliska soldater”, till exempel rapporterade VG från Betlehem om detta på Västbanken 2017 . 

De som inte protesterar mot denna barnmisshandel har liten moralisk tyngd när de senare vill att Israel ska släppa barn som har deltagit i den väpnade kampen , skrev MIFF då. 

I november 2019 sände palestinsk radio ett inslag där barn uppmuntrades till martyrskap. De är islams “ammunition och vapnet som kommer att befria och erövra Jerusalem.” Inslaget delades också på Facebook av Fatah- rörelsen, som kontrollerar den palestinska myndigheten . 

För andra året i rad har MIFF gått med i en internationell kampanj för att rädda palestinska barnsoldater. Klicka på den här länken och underteckna kravet om du vill stödja kampanjen . Ett brev med din signatur kommer att skickas till UNICEF, där man kräver att användningen av palestinska barnsoldater upphör.  

Här är några exempel på missbruk av palestinska barn:

Varje år deltar cirka 10 000 barn och ungdomar i “sommarläger” anordnade av palestinska terroristgrupper. Dessa läger har en tydlig militaristisk struktur . 

Palestinska barnsoldater rekryteras från 9 år till 17 år.

Vid organiserade upplopp i Gaza mutas barn med 700 kronor för att springa mot säkerhetsstaket mot Israel för att försöka förstöra det . 

Flera barn har begravts levande och dödats när de gräver terrortunnlar från Gaza till Israel . Ingen vet hur många barn som har dött av detta.

Det uppskattas att barn deltar i tusentals stenkastningar , ofta på bilar, varje år. Stenkastningen leder i flera fall till allvarliga skador eller dödsfall . 

Mer än 30 minderåriga rekryterades för att utföra terrorattacker med hjälp av kniv mellan 2015 och 2016. Denna praxis fortsätter även idag.

Palestinska organisationer och myndigheter uppmuntrar regelbundet användningen av barnsoldater i officiella pressmeddelanden. Användningen av barn som soldater framställs som positiv och hedervärd . 

 

Nyligen har det förekommit flera fall där minderåriga palestinier har varit inblandade i terrorism. Senast den 26 januari 2021, när den 17-årige Atallah Mohammad Rayan attackerade en kvinnlig israelisk soldat med en kniv . 17-åringen sköts och dödades i attacken. Den 21 december 2020 sköts och dödades en annan palestinsk 17-åring när han, beväpnad med en kulspruta, började skjuta mot polisen i den Gamla staden i Jerusalem . Attacken hyllades av Hamas.  

UNICEF har inte lyckats hjälpa dessa och andra palestinska barnsoldater:

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem