Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Nazistisk islamism predikas i moskéerna i Gaza

Hamad al-Regeb talar i Al-Abrar moskéen i Rafah på Gaza-remsan 7 april 2023. (Foto: Skärmdump via Memri)
Palestinsk Hamas-schejk förespråkar massutrotning av judarna.

Den 7 april talade Hamad al-Regeb i Al-Abrar-moskén i Rafah på Gazaremsan. I videoinspelningar som har översatts och publicerats på Twitter ges ett utdrag av vad shejken sa:

“Vi ser horden av utlänningar, bröder till apor och grisar, sprida korruption, orättvisor och ondska [vid al-Aqsa-moskén]. (…)

Enligt traditionen dödade de [judarna] 80 av de israelitiska profeterna på en timme mitt på ljusa dagen, och de stängde inte ens sina marknader. (…)

[Allah] förvandlade dem till orena, fula djur som apor och grisar, på grund av den orättvisa och ondska de hade fört med sig. (…)

Hur kan vi besegra fienden? Tyvärr finns det några kära predikanter i olika delar av världen som inte förstår vad det betyder för oss att slå fienden. Kan vi besegra fienden med andlig och religiös utbildning? Kan vi slå fienden bara genom att be i moskén? (…)

Vi kommer att slå fienden med vapen, kära vänner. Vi kommer att slå fienden med rädsla och skräck. Vi kommer att slå fienden genom att träna män. Alla palestinier och muslimer måste förbereda sig. De måste förbereda sig på en dag då de ska svara på ett kall om att gripa till vapen. (…)

Vi kommer inte bry oss om priset, hur högt det än är. Försöker de skrämma oss med att döda? Vad kan smaka bättre än martyrskap? Vad kan vara vackrare än att avsluta ditt liv genom att dö för Allahs sak? (…)

Napoleon Bonaparte kämpade och förstörde många länder, men ni måste alla memorera hans berömda ord: “Mina förhoppningar krossades på era murar, Acre.” Sedan kom britterna, men de var inte här länge, och idag är det judarnas tur. (…)

Åh Allah, skapa utrotning över judarna. Åh Allah, skapa utrotning över judarna. Förlama dem, förstör deras stat, slit dem i stycken, låt dem smaka ett fruktansvärt straff. Åh, Allah, låt oss komma åt halsen på judarna. Åh, Allah, låt oss komma åt halsen på judarna. (…)

Åh Allah, skapa förintelse över de icke troende, ateisterna och polyteisterna. Räkna dem och döda dem en efter en, och lämna inte en enda vid liv.”

Enligt organisationen Memri, som bevakar tv och sociala medier i Mellanöstern, är al-Regeb en shejk och knuten till Hamas.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem