Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Nytt försök till terrorattack i Huwara – film

Skärmdump från videofilmen som visar terroristen i Huwara skjuta ett dussintal skott på nära håll mot en bil med en ung familj.
En bil besköts på nära håll på väg 60 nära Huwara på torsdagskvällen med ett dussintals skott. Passagerarna klarade sig mirakulöst.

En videofilm från den bakomvarande bilen spelar in förloppet, där en ung man springer in på vägen och först skjuter ett skott mot bilens högra sida. Därefter låser sig vapnet och bilen tar sig över på motsatt körfält. Mannen får vapnet skjutklart igen och fortsätter beskjutningen. Han springer efter och man hör ytterligare 12 snabba skott med samma ljudvolym och frekvens. Därefter hörs ytterligare två skott med högre volym och lägre frekvens.

 

Ambulanspersonal från Magen David Adom hittade en man och en kvinna i 20-årsåldern samt ett spädbarn i det attackerade fordonet, som var på väg till Tapuach. Ingen var fysiskt skadad, men de var i chock. Bakrutan var sönderskjuten, rapporterade media.

IDF bekräftade senare detaljer om terrorattacken på X (tidigare Twitter), och uppgav att “en terrorist öppnade eld mot ett fordon med detta vapen (bilden i X-posten), intill Einabus Junction i staden Huwara tidigare idag. Träffar identifierades på det israeliska fordonet och granathylsor lokaliserades i området. IDF-soldater opererade efter exakta ISA-underrättelser för att lokalisera och neutralisera terroristen.” 

Israeliska säkerhetsstyrkor lyckades efter en kort tid oskadliggöra terroristen.

 

Senare meddelade IDF att de skulle skärpa säkerheten och beordrade tillfällig stängning av företag i området.

Fortsatta oroligheter i Huwara

Flera civila israeler samlats senare i Huwara varefter de och palestinierna började kasta sten på varandra. En av palestinierna vilket ledde till att IDF-soldater öppnade eld. 

Under sammandrabbningarna skadades fyra israeler lindrigt av palestinier som kastade sten. En palestinier dödades efter att ha blivit skjuten av IDF, sedan han kastat ett stenblock mot ett israeliskt fordon tidigt på fredagsmorgonen.

Nationella säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir skrev på X med anledning avspärrningarna ”Våra liv går före ´palestiniernas´ rörelsefrihet.”  

Det religiösa Sionistpartiets parlamentsledamot Zvi Sukkot manade till lugn på X: ”Man kan inte uppträda våldsamt och ta lagen i egna händer. Man kan inte hindra säkerhetsstyrkorna”.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem