Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Palestinsk skoltidning manar till väpnad kamp mot “israeliskt monster”

Palestinska skolbarn läser i läroböcker utanför en palestinsk skola på Västbanken. (Foto: Nasser Ishtayeh/Flash90)

En ny generation palestinier lärs upp till hat och terror.

Demoniseringen av Israel och uppmaningen till våld är utbredd i Waed, en tidning utgiven av Fatahs ungdomsrörelse, som distribueras i skolor till den palestinska myndigheten,

skriver Jerusalem Post.

Skolmagasin hyllar terrorister

Den israeliska organisationen Palestinian Media Watch (PMW) har granskat 17 nummer av Waed publicerade mellan december 2014 och september 2021. De avslöjar att tidningen hyllar terrorister som har dödat israeler som hjältar. Tidningen skapar förväntningar på att en palestinsk stat ska ersätta dagens Israel och att alla israeler kommer att drivas ut ur landet.

Antisemitism enligt IHRA

Tidningarna som distribueras i skolorna innehåller uttryck som “den stora israeliska mördarmaskinen” och “det israeliska monstret”. Israel anklagas för att bete sig som nazisterna gjorde. En sådan jämförelse är antisemitism, enligt The International Holocaust Alliance (IHRA), som Sverige skrivit på.

Uppmanar barn till väpnad kamp

Waed hävdar att palestinierna har “rätten att föra en väpnad kamp för att återta det stulna hemlandet” och att “befrielsen av Palestina endast kommer att uppnås genom väpnad kamp”. Budskapet är inte fred och förhandlingar.

Mördat 37 – hyllas som hjälte

Denna kamp inkluderar attacker mot civila, genom att terrorister som Dalal Mughrabi hyllas i tidningen. Mughrabi deltog i en attack 1978 där 37 israeler dödades, däribland tolv barn, och tillsammans med andra terrorister som “heroiska krigare”, “martyrer” och “hjältar”.

Waed är en tidning skapad av ungdomsrörelsen Fatah, den palestinska myndighetens ledande organisation. Waeds målgrupp är barn i åldrarna 6–15 år och delas ut på sommarläger, skolor och andra platser.

Palestinsk historieförfalskning

Tidningen innehåller förfalskad historia som kopplar dagens palestinier till “kanaanierna”, ett folk som bosatte sig i området för 5 000 år sedan, medan den arabiska invandringen till Levanten inte började förrän på sjunde århundradet. Arkeologiska bevis på judisk historia i landet Israel presenteras av Waed som palestinska artefakter. Ett exempel är ett gammalt mynt med hebreisk skrift som sägs vara ett forntida palestinskt mynt.

Israeler beskrivs i tidningen som “utlänningar som kom från hela världen… som inte kände till Palestina och som inte bodde där – inte ens sina förfäder”. Israelerna kallas istället för “invaderande judar”.

“Israels existens är ett brott”

Framtiden som Waed presenterar för sina unga läsare är en framtid där Israel inte längre existerar. Tidningen följer den vanliga palestinska praxisen att presentera kartor över “Palestina” där Israel är utplånat. Budskapet från Waed är att Israels existens är ett brott och att förintelse av Israel genom väpnad kamp är rättvist och oundvikligt.

Drivkraften blir hat

Det är detta budskap riktat till palestinska barn som kommer att vara drivkraften för en ny generation av palestinskt hat och terror mot Israel, skriver PMW.

PMW var nyligen i Norge för att presentera sina resultat för norska politiker, i samband med att givarlandskonferensen för palestinierna hölls i Oslo. Se intervjun med Itamar Marcus, Palestinian Media Watchs direktör:

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem