Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Två dödade i terrorattack

Två israeler, en tonåring och en medelålders man, dödades i en terrorattack den 29 februari. (Foto: MDA)
Attacken skedde på samma plats där fyra män dödades förra året.

16-årige Uria Hartum och 57-årige Yitzhak Zeiger sköts ihjäl i en terrorattack på en bensinstation på Västbanken, enligt räddningstjänsten Magen David Adom. Terroristen var anställd i den palestinska myndighetens säkerhetstjänst.

16-årige Uria Hartum sköts ihjäl av en palestinsk terrorist som tjänstgjorde i den palestinska myndighetens styrkor.

Tonåringen och mannen dödförklarades på platsen av räddningspersonal. En terrorist sköts ihjäl av en reservsoldat i samband med attacken. Israeliska säkerhetsstyrkor sökte igenom området efter potentiella andra gärningsmän. 

– Vägspärrar har satts upp och en sökning pågår efter potentiella andra gärningsmän i området, sa den israeliska försvarsstyrkan. 

Terroristen var medlem av den palestinska myndighetens säkerhetsstyrkor, som ursprungligen skapades för att förhindra terrorism.

Attacken skedde på en bensinstation nära den israeliska bosättningen Eli. Förra sommaren dödades fyra israeler i en terrorattack på samma plats. Två av de dödade i förra årets terrorattack var tonåringar. 

Den senaste tiden har det skett flera palestinska terrorattacker. En person dödades och flera andra skadades allvarligt när terrorister sköt mot bilister som stod i kö den 22 februari. Sex dagar tidigare dödades två och flera andra skadades när en terrorist sköt mot en busshållplats i södra Israel.

Aviad Gazbar, som nyligen hade återvänt från reservtjänst på Gazaremsan, berättade att han hörde skott när han besökte hummusrestaurangen.

“Jag sköt ett skott för att terroristen skulle veta var jag var. Jag såg att han såg mig, och han började rusa mot mig. Jag tog ner honom och fortsatte att skanna av (området)”.

Övervakningsvideo av oskadliggörandet av den automatgevärsbeväpnade terroristen ses här.

Screenshot från Times of Israels video

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem