Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Två läkare och en sjuksköterska greps efter terrorattack

En person sköts och dödades i en terrorattack längs väg 465 norr om Ramallah. (Foto: MDA)
Två palestinska läkare och en sjuksköterska har gripits för en terrorattack på Västbanken i söndags.

Två palestinska läkare och en palestinsk sjuksköterska från Västbanken greps på måndagen, misstänkta för att ligga bakom en dödlig terrorattack dagen innan. 33-årige Amar Mansour, en arab bosatt i östra Jerusalems stadsdel Beit Hanina, sköts och dödades när han körde en bil utanför Ramallah på Västbanken.

33-åringen hade israeliska registreringsskyltar, så terroristerna trodde sannolikt att han var jude. Det senaste året har det varit många terrordåd på vägarna på Västbanken, där bilar med israeliska registreringsskyltar har beskjutits. 33-åringen hittades död i bilen med vindrutan full av skotthål.

En 42-årig kvinna, som arbetar som apotekare på Hadassah-sjukhuset i Jerusalem, skadades allvarligt i attacken. De två var på väg hem från ett julfirande [ortodox jul firas den 7 januari] i Ramallah när de attackerades. 

42-åringen har förts till sjukhuset där hon själv arbetar, där hon vårdas för skador i nacke och ansikte, enligt sjukhuset. 

De tre gripna för attacken är en narkosläkare från Ramallah Issar Barghouti och en annan läkare Khaled al-Harouf samt sjuksköterskan Morid al-Atar. Israeliska säkerhetstjänster tror att attacken utfördes med nationalistiska motiv och var en terrorattack. 

De gripna ska i förhör erkänt att de varit inblandade i attacken. 

Det är inte första gången som palestinsk sjukvårdspersonal är inblandad i terrorism.

 

Ytterligare en dödlig terrorattack

Natten till söndagen skedde ytterligare en terrorattack på Västbanken. En gränspolis dödades och tre andra skadades när en vägbomb exploderade under en razzia i staden Jenin på norra Västbanken. 

Den dödade kvinnliga polisen är 19-årige Shay Germay. En är allvarligt skadad medan de andra två är lindrigt skadade. 

I ett uttalande från den israeliska försvarsstyrkan IDF och polisen ska styrkorna varit på väg till Jenin för att genomföra en antiterroraktion. På väg in i staden exploderade en bomb nära polisfordonet.

När de skadade skulle evakueras attackerades räddningspersonalen av beväpnade palestinier som kastade sprängmedel mot dem. En militärhelikopter sattes in i räddningsaktionen som attackerade terroristerna.

 – Sex terrorister dödades i attacken, säger IDF. 

En lokal gren av den palestinska terrorgruppen Palestinska Islamiska Jihad säger att de låg bakom vägbomben.

 

 

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem