Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Attacken mot Israelforskaren Anders Persson – ännu en attack mot demokratin

Universitetslektor Anders Persson, Linnéuniversitetet, är en av Sveriges mest citerade Israelexperter. Här intervjuad av MIFF:s VD Conrad Myrland i september 2022. (Skärmdump från YouTube)
Söndagens vandalism mot Mellanösternforskaren Anders Perssons kontor på Linnéuniversitetet i Växjö är ytterligare ett tecken på den odemokratiska och antisemitiska utvecklingen i Sverige som israelhatande, pro-palestinska krafter skapar.

Under natten till måndagen vandaliserades lektorn i statsvetenskap Anders Perssons kontor på Linnéuniversitet i Växjö. Palestinaaktivister har målat Hitler-mustascher, tejpat upp blodiga barnkläder och rivit ner hans dotters teckningar. 

– Jag är inte jude själv men det är ett antisemitiskt hatbrott mot mig, säger han enligt Expressen

När Anders Persson kom till jobbet på Linnéuniversitet under måndagsmorgonen var dörren till hans kontor och väggen intill nedklottrad. Palestinaaktivister hade tejpat upp barnkläder med röda blodfläckar och skrivit ”Blod på dina händer” och ”guilty”.

– De har förstört en teckning av min dotter och skriver att ”Anders Persson sprider israelisk propaganda, hur mycket betalar de dig? Var ärlig”, sa han till tidningen. 

Dessutom målade de palestinska sympatisörerna en Hitler-mustasch och djävulshorn på en bild på forskaren och utrikesministern Tobias Billström. 

– Det är ju typiska antisemitiska anklagelser, antingen menar de att man är ondskan förkroppsligad som Hitler eller att man kommer från helvetet med djävulshorn, säger han. 

“chock och bestörtning”

– Det är klart att jag är förvånad och chockad. Jag är också bestört över att det i någon mening är så här. De här grupperna eller individerna ser ju mig som någon typ av företrädare för Israel, vilket jag inte är, säger forskaren Anders Persson.

– En kollega hade jobbat sent i går, så hon såg de här fyra aktivisterna. Hon blev jätterädd och gömde sig på sitt kontor, säger han. 

Hur de tog sig in på kontoret vet inte säkerhetschef Marie Brorsson. Händelsen är nu anmäld till polisen och Säpo. 

– Vi har gjort en polisanmälan som gäller hot och hat och polisen har varit här och hållit förhör, säger Marie Brorsson. 

”Allt mer angripna”

Persson upplever att han och hans kolleger har blivit allt mer angripna under den senaste tiden.  

– Jag har ju blivit uppringd av personer som frågar om jag har forskningssamarbeten med Israel och andra kolleger som sysslar med samma frågor som mig också har blivit utsatta.

Odemokratiska, judehatande aktioner exploderar

Skolstrejker, walk-outs och andra illegala, ensidiga aktioner har exploderat i Sverige. Tältläger ockuperar universitetsområden vid Stockholm universitet, Kungliga Tekniska Högskolan, i Göteborg, Örebro, Malmö, Lund och Uppsala, enligt Proletären.

De enorma och stundtals våldsamma demonstrationerna mot Israel vid Eurovision i Malmö krävde förstärkning från både Norge och Danmark. Flera grupper utan demonstrationstillstånd, upprörd stämning, 20 omhändertagna personer, våld mot tjänsteman och så vidare

Lektor Anders Persson är en av de allra mest balanserade, kunnigaste forskarna i Sverige, som ofta anlitas av statskontrollerad media för att kommentera händelser. Den judehatande islamistvänstern har skapat ett samhälle med förföljelse av alla som för fram något argument eller några fakta som stöder Israel. Det vet Persson, även om han blev chockad när det drabbade honom själv.

Sammanbrott för vårt lands demokratiska normer?  

Antisemitismen är värre nu i Sverige och världen än den var inför nazismens systematiska massutrotning av 6 miljoner judar i Europa. Kan svenska myndigheter och svenskt civilkurage hindra att islamister orsakar ett sammanbrott för vårt lands demokratiska normer?  

Socialdemokratiska Israelvänners ordförande Kristofer Åberg i mitten i riksdagshuset september 2023. Före detta partiledaren för KD Alf Svensson till vänster och Israelkännaren universitetslektor Anders Persson till höger. (Foto MIFF)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem