Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Irankännaren om Sveriges reaktion: ”Samtal ett tecken på svaghet”

Bra rutet? Hur rädd blir Irans Ayatollah Khameni över hur Sveriges utrikesminister reagerar när det kommit till allmänhetens kännedom att Iran via spioner och kriminella gäng utför attentat och planerar mord på svenska judar?
Den svenska moderatledda regeringens reaktion mot Irans mordplaner via kriminella gäng mot svenska judar och terrorism mot Israels ambassad i Stockholm är hittills enbart nya samtal.

Säpo och justitieminister Gunnar Strömmer bekräftade igår att Iran använder sig av kriminella nätverk för att planera och utföra mord och terrorhandlingar mot svenska judar och Israels ambassad.

Att Iran rekryterat kriminella gäng för att utföra svenska mål gör att Utrikesdepartementet (UD) kommer att agera mot Iran, säger utrikesminister Tobias Billström idag.

UD ska kalla upp Irans företrädare i Stockholm för samtal. Iran har ingen ambassadör i Sverige, men de har ett sändebud, en så kallad charge d’affaires, som kallas upp. Billström ska också ”samråda med andra EU-länder”, som varit utsatta för liknande attacker från Iran.

– Kan man tänka sig fler sanktioner mot Iran, undrar SR:s reporter.

– Jag utesluter inget i det här läget. Så det utesluter inte att det kan komma en diskussion, svarar utrikesminister Billström.

– Hur beskriver du det som har hänt?

– En statsaktör har ingen rätt att göra detta. Och gör man det, så är ju dels handlingarna som de kriminella nätverken begår brottsliga och sedan är det ju dessutom en fråga om relationerna mellan oss och staten – i det här fallet då Iran, fortsätter Billström.

Statsvetaren Arvin Khoshnood på Lunds universitet intervjuades i morse av SR:

“Dialog och samtal ett tecken på svaghet”

– Är det någonting på mötet (mellan UD och Irans charge d’affaires) som kommer att kunna påverka Iran?

– Nej, tyvärr inte. Man har ju haft många liknande samtal och diplomatiska protester mot regimen tidigare och det har inte påverkat. Regimen i Iran kom till med hjälp av våld 1979 och är kvar vid makten med hjälp av våld och mördar sina egna medborgare. För dom är dialog och samtal ett tecken på svaghet. Det är starkare handlingar som behövs för att kunna påverka.

– Vilka starkare handlingar?

– Det kan vara att bryta diplomatiska kontakter, utvisa diplomater, utöka handelssanktioner, placera revolutionsgardet på EU:s terrorlista, bojkotta regimen från olika evenemang, placera högste ledaren (Ayatollah Khameini) på terrorlistan osv.

– Säpo bekräftar att Iran använder sig av kriminella nätverk i Sverige – vad är Irans intressen här?

Israeliska och judiska mål i Sverige

De tydligaste målen just nu är exiliranier och israeliska och judiska mål, säger Khoshnood.

– Jag tror att det här kommer att fortsätta om regimen inte får en stark markering. Och det här kommer ju att vara ett hot både mot judiska och israeliska intressen, det kommer att vara ett hot mot svenska intressen, men också ett hot mot exiliranier som kämpar mot regimen.

Irans terrorbrottslista mot Sverige

Iranska ambassaden hävdar att allt är falska uppgifter, vilket de även hävdade när två iranska agenter som tagit sig in i Sverige under falska afghanska identiteter avslöjades av Ekot för att planera mord på tre svenska judar.

Att Iran använder brottssyndikat för att uträtta sina attacker mot svenskar har skett tidigare, bland annat vid kidnappningen av en svensk i Turkiet, som senare avrättades i Iran.

Den svenske EU-diplomaten Johan Flodérus sitter fängslad i Iran sedan över två år. Flodérus är godtyckligt frihetsberövad anklagad för spioneri för Israels räkning.

Undfallenhet och handlingsförlamning mot terror

Både diktaturen Iran och terrororganisationerna Hamas, Hizbollah och Palestinska Islamiska Jihad tar gisslan för att pressa demokratier till eftergifter. Svenska moderatledda regeringen är inget undantag när det gäller undfallenhet och handlingsförlamning mot terrormetoder.

Så, hur trygga och tillfredsställda känner sig svenskarna genom Billströms reaktion?

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem