Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Lagför firandet i Sverige av Hamas terror mot judar

Vi kan inte acceptera hets och terror mot judar, vare sig den utförs av IS eller Hamas, eller stöds och applåderas av svenska sympatisörer, skriver Tuve Skånberg, KD (Foto Riksdagen)
Krav på att hets mot judar och uppmaning till terror mot judar som sker i Sverige ska lagföras, kommer efter groteskt arabiskt, svenskt firande av terrormassaker.

Firandet och den antisemitiska hetsen mot civila judar borde prövas mot Sveriges grundlagsfästa hetslagstiftning. Vi kan inte acceptera hets och terror mot judar, vare sig den utförs av IS eller Hamas, eller stöds och applåderas av svenska sympatisörer. Hets faller inte inom yttrandefrihet, skriver tidigare riksdagsledamoten Tuve Skånberg, KD i tidningen Dagen.

”Lagför uppvigling, terror och hets, också i svenska städer”, uppmanar Skånberg.

Arabisk glädje i Sverige över dödade judar

Tove Lifvendal skriver i Dagens Nyheter skriver att ”Det är en ny situation i vårt land att människor öppet gläds över bilder av döda kroppar.” Det är riktigt. Det var inte så illa i Sverige ens under Nazi-Tysklands Förintelse av den europeiska judiska befolkningen. Men så är också kopplingen mellan islamism och nazism stark.

Tutande bilkaravaner på många platser

Doku är granskande journalister som sprider kunskap om den islamistiska miljön ur ett svenskt perspektiv. De rapporterar om vilt firande i svenska städer av de palestinska attackerna.

I slutna och öppna arabiskspråkiga grupper på sociala medier varvas jubelrop med krigisk propaganda på religiös grund”, skriver man.  På sociala medier hyllas terrorismen mot judar av tusentals personer som är imamer, lärare, sjukvårdspersonal och biståndsarbetare.

”Vid 17-tiden i går samlades svensk-palestinier på Gustav Adolfs torg i Helsingborg. Deras firande livesändes i en sluten grupp på Facebook…På andra sociala medier lades firandet ut med rubriker som: ”Helsingborgs stad firar Gazas seger, stolthet och värdighet”.

 

I Helsingborg fanns kvinnor, barn och män som sjöng, dansade, spelade musik och skanderade ramsor samtidigt som de viftade med palestinska flaggor. Ett par pojkar hade klätts i militärkläder och lyftes upp och bars under jubel runt av män, på samma sätt som vi sett från militära uppvigling av barn i Gaza.

Svensk fest över blodbad på judar

I Kristianstad och i Växjö körde tutande bilkaravaner med minst ett 20-tal fordon runt med palestinska flaggor. I Malmö sköts även fyrverkerier vid festandet av blodbadet på 900 judar, däribland ett par hundra ungdomar på en fredsfest.

Den demonstration som också utan tillstånd skulle hållas på Sergels torg i Stockholm hotas de som inte vill bidra till att hylla massakrerna: ”de närvarande kommer att känna till de som är frånvarande”.

Grät av lycka över massakrerna

Många beskriver hur de har gråtit av lycka och att de i går vaknade upp till den bästa morgonen någonsin. I grupperna cirkulerar ett stort antal filmklipp som visar kidnappade israeliska civila. De får glada smileys och kommentarer med hot och hån.

 • Öga för öga, tand för tand, blod för blod, död för död ger oss ett fritt Palestina.
 • Fred löser ingenting där.
 • Idag firar alla muslimer
 • Åh gud, slit sönder dem
 • Åh gud, döda dem
 • Frihet och rättvisa kommer inte att ske genom förhandling eller försoning
 • Åh Gud, ge seger åt islam och muslimer, förödmjuka polyteism och polyteister, och förstör religionens fiender
 • Seger för den palestinska arabiska Mujahideen
 • Sjukhus kommer att fyllas med judar, några av dem skadade och andra med psykiska sjukdomar, eftersom de är de fegaste människorna på jorden
 • Jag har precis vaknat och känner att jag är i en dröm hahahahahahahahahahahahahahahahahahah
 • Vi har aldrig varit så lyckliga
 • Mina glädjetårar slutar aldrig

Ship to Gaza är stolta över morden

I Ship to Gaza Malmös Facebookgrupp sammanfattar sidans administratör rapporter från israelisk tv om att över 100 är dödade, 1 000 skadade och att ett 30-tal israeler tagits som krigsfångar med orden ”stolta är vi denna morgon”.

I Dokus redogörelse nämns inte Hamas. Där talas det endast om Palestina och palestinier.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem