Search
Christina Toledano Åsbrink. (Skärmdump från MIFF:s YouTube)

MIFF:s första föreläsningsturné i Sverige

MIFF Sveriges medarbetare Christina Toledano Åsbrink har avslutat en turné med föreläsningar på tio olika platser i Sverige.

Med Israel för fred påbörjade arbetet i Sverige sommaren 2021. Genom hemsidan miff.se och Facebooksidan MIFF Sweden har MIFF redan nått tiotusentals svenskar med viktig information om Israel. MIFF har även publicerat sex seminarier på svenska med historisk och aktuell information samt några korta filmer på YouTube.

Från den 24 januari till 8 februari har MIFF:s medarbetare Christina Toledano Åsbrink rest runt och föreläst på tio olika platser i Sverige – Kungälv, Helsingborg, Perstorp, Värnamo, Örebro, Falkenberg, Uppsala, Växjö, Jönköping och Huskvarna. Dessutom har hon hunnit med att spela in en serie kortare program på Himlen TV7.

Intresset har varit mycket stort, trots pandemin. Många har längtat efter att få träffa och lyssna till Christina, som har blivit ett känt namn bland annat genom en uppskattad månatlig krönika om Israel i tidning Världen Idag ända sedan 2016.

Du som missade föredragen kan se och höra föreläsningen hon höll i Falkenberg den 6 februari på YouTube här.

Christina har 40 års erfarenhet av Israel, där hon också bor och arbetar. Utöver detta har Christina en universitetsutbildning och har varit lektor i engelska i 12 år på Bar Ilan Universitys kurs i norra Israel. Senare utbildades Christina även till statligt auktoriserad guide. Dessutom föreläser Christina om Israel, de juridiska argumenten för landet, folkrätten och konflikten i stort.

I samband med föreläsningarna har MIFF delat ut material och sålt de två egenproducerade böckerna ”Den falska bilden av Israel” av Conrad Myrland och ”Israels nio rättigheter” av Anders Bjerkhoel. Resultatet av turnén har blivit att faktakunskapen om Israel har ökat och medlemsantalet i MIFF Sverige har stärkts än mer.

En artikel i Världen Idag gav stor uppmärksamhet åt Christinas informationsturné.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram