Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Miljöpartiets ordförande i Helsingborg poserade tillsammans med islamist och en karta där Israel är utplånat

Lena Östholm-Munkberg i palestinasjal hållande kartan med utplånat Israel, tillsammans med Ahmed Suleiman (Skärmdump från Svensk-Palestinska centrets Facebooksida)
Miljöpartiet i Helsingborg bjöd in en islamistisk organisation att föreläsa på årsmötet, varefter mp-ordföranden sveptes in i en palestinasjal och fick en tavla där Israel utplånats.

På Miljöpartiet i Helsingborgs årsmöte den 3 mars 2024 deltog Ahmed Suleiman från Svensk-Palestinska Centret i staden. Suleimans organisation har tidigare publicerat filmklipp där folk firade efter Hamas terrorattack den 7 oktober.

Efter den pro-palestinska föreläsningen på årsmötet hos miljöpartiet i Helsingborg, överlämnades symbolen för vad den islamistiska, svenska organisationen står för – en karta där den suveräna, demokratiska staten Israel är utplånad.

Förnekar att Hamas dödat civila

Miljöpartiets ordförande i Helsingborg Lena Östholm-Munkberg står på Facebook-bilden tillsammans med Ahmed Suleiman från Svensk-Palestinska Centret. Suleiman har, enligt Bulletin, förnekat att Hamas dödade några civila den 7 oktober 2023.

Massakern som skedde av 3 000 palestinska terrorister bröt en lång vapenvila och är orsaken till det pågående kriget mot Hamas på Gazaremsan.

Såg inte att Israel var utplånat

I en intervju med Bulletin säger Östholm-Munkberg ”att hon inte såg över motivet” på tavlan, som endast innehåller en karta med Israel utraderat och en arabisk text. Miljöpartisten står insvept i en palestinasjal och har just hört en föreläsning av en hårt kritiserad islamist. Trots det ska hon ha sagt till SR att ”Vi står givetvis inte bakom framtagandet av kartor där Israel inte finns med”.

Sitter kvar

Nu får Östholm-Munkberg ta en så kallad time-out, efter krav från distriktsordförande för Miljöpartiet i Skåne Ulf Holm, enligt ett pressmeddelande. Det innebär troligen att hon inte avgår, men heller inte är aktiv i politiken. Time-outen ska göra så ”att partiet kan gå till botten med vad som hänt”. Men Östholm-Munkberg sitter kvar.

Styrelseledamot i Röda Korset

Däremot ska hon i veckan lämnat sitt uppdrag som ledamot i Röda Korsets lokala avdelning. Trots det står hon i skrivande stund fortfarande som en av de sju ledamöterna i Röda Korsets styrelse.

Svensk-Palestinska centret polisanmäldes

Redan 2017 hamnade det Svensk-Palestinska centret i Helsingborg på löpsedlarna då den judiska församlingen polisanmälde centrets manifestationer för hets mot folkgrupp.

– Vi anser att det finns antisemitiska inslag i de här manifestationerna, men vi lyfter också fram innehåll på föreningens Facebook-sida som vi anser vara grovt antisemitiskt, sa Josefin Thorell, ordförande för den judiska församlingen i nordvästra Skåne till SVT då.

Att Lena Östholm-Munkberg inte skulle vara medveten om Svensk-Palestinska centret i Helsingborgs antisemitiska retorik, ter sig osannolikt.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem