Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Palestinabiståndet i fokus vid seminarium i riksdagen

Riksdagsledamöter från Tidöpartierna samlades i riksdagen till seminarium om Palestinabiståndet dagen innan den nya rapporten kom. (Foto VSI)
Sidas nya utredning av om de organisationer som fått svenskt ekonomiskt stöd har tagit avstånd från Hamas presenteras idag. Inför presentationen hölls ett seminarium i riksdagen.

Onsdagen den 14 februari deltog MIFF och VSI (Vänskapsförbundet Sverige-Israel) i ett seminarium om palestinabiståndet i Riksdagen. I seminariet medverkade företrädare för Tidöpartierna, som är de som avgör vilka beslut som ska fattas efter SIDA:s rapport som kommer idag torsdagen den 15 februari.

En panel bestående av Daniel Schatz, doktor i statsvetenskap, och Bengt G Nilsson, journalist och författare av bl a boken “Israel och hennes fiender“, öppnade seminariet. Därefter ansvarade Ulf Perbo från VSI för utfrågningen av representanter från Tidöpartierna.

De frågor som stod i fokus var:

  1. UNRWA:s nära band till Hamas.

 

  1. UNRWA:s upplösning där Tidöpartierna menade att UNRWA måste upplösas och i framtiden ingå i UNHCR eller annat organ.

 

  1. SIDA:s rapport och behovet av en översyn av SIDA:s verksamhet.

 

  1. Översyn av SIDA:s stöd till politiska organisationer (NGO:s) i Sverige och Israel, till exempel Olof Palmes internationella center och  Vänsterpartiet.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!