Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

SÄPO: Iran använder Sverige som en arena för kriget mot Israel

Justitieminister Gunnar Strömmer (M) avslöjar nu kopplingen mellan Iran och de två största kriminella gängen - Foxtrot och Rumba - och Iran. Teheran styr och avlönar ledarna Ismail Abdo och Rawa Majid för att mörda svenska judar och utföra terrorattacker mot Israels intressen i Sverige.
Justitieminister Gunnar Strömmer avslöjade på dagens pressbriefing att Sveriges mest ökända gängledare har anlitats av Iran för att utföra terrordåd mot judar i Sverige och israeliska ambassaden och intressen i Sverige.

Vid justitieminister Gunnar Strömmers pressbriefing var Daniel Stenling, chef kontraspionage på Säkerhetspolisen, och Hampus Nygårds, biträdande chef på Nationella operativa avdelningen (NOA) också närvarande.

Den israeliska underrättelsetjänsten Mossad inledde en utredning tillsammans med europeiska motsvarigheter efter att en handgranat, hittades inne på den israeliska ambassaden i Stockholm den 31 januari.

Efter att ha förhört de misstänkta och granskat teknisk bevisning kom utredarna fram till att den organiserade brottsligan Foxtrott i Sverige låg bakom attacken, på uppdrag av Iran.

I februari avslöjade polisen Irans förberedelser att mörda svenska judar, bland andra ordförande i Judiska centralrådet och en kvinna som arbetar för en pro-israelisk organisation.

Den 17 maj sköts det vid den israeliska ambassaden. De grep en 14-årig pojke som berättade att den israeliska ambassaden var målet. Skjutningen utfördes av den kriminella gruppen Rumba, som leds av Ismail Abdo som styrs från Iran.

Ismael Abdo svensk-kurd som leder det kriminella gänget Rumba och nu anlitats av Iran för terrordåd i Sverige.

Ismail Abdo greps i Turkiet för några dagar sedan, men släpptes mot borgen för motsvarande 6 000 kronor, trots att han är efterlyst via Interpol. Tidigare avslöjades att Abdo infiltrerat polisstudenter, som hjälpt honom även med att vara sexuell partner.

Den ökände Foxtrotledaren Rawa Majid –”den kurdiska räven” – har samarbetat med Iran i flera månader, sedan han rekryterades av iranska agenter efter att han flytt internationell polis och irakiska säkerhetsstyrkor till Iran från Turkiet i september 2023. Han undgick utlämning genom att köpa turkiskt medborgarskap.

Rawa Majid, svensk-kurdisk-turkisk kriminell gängledare för Foxtrot. Kallas även Den kurdiske räven.

Majid greps av Iran och rekryterades för att planera en rad attacker i Europa mot judiska och israeliska mål, enligt Mossad.

Underrättelsetjänsterna fann bevis för att Foxtrot och Rumba attackerar israeliska och judiska mål i Sverige och i andra europeiska länder på uppdrag av Iran. Teheran finansierar och styr svenska kriminella grupper.

Iran försöker dra nytta av den ökande antisemitismen i Europa, samtidigt som man undviker direkt ansvar för attackerna.

“viktigt att krossa de svenska kriminella som blir torpeder åt främmande makt”

– Det är en farlig utveckling varför det är viktigt att krossa de svenska kriminella som blir torpeder åt främmande makt, säger terrorexperten Magnus Ranstorp till Expressen.

Ranstorp menar att Sverige måste ta kraftfullare tag mot Iran och påminner om att man tidigare skickat agenter för att mörda judiska företrädare.

– Sveriges regering bör ta ännu kraftigare åtgärder mot Iran som svar på detta, säger Ranstorp.

Sveriges regering bör ta ännu kraftigare åtgärder mot Iran

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem