Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Stor manifestation i stöd för Israel på Norrmalmstorg

Israelmanifestationen på Norrmalmstorg, Stockholm den 11 oktober 2023. (Foto MIFF)
Hamas urskillningslösa terrorangrepp mot civila gav upphov till en stor manifestation i Stockholm till stöd för Israel.

Målet för den allvarstyngda manifestationen i denna historiskt allvarliga situation, var att lägga partiskiljande åsikter åt sidan och gemensamt uttrycka solidaritet med det israeliska folket och Mellanösterns enda demokrati. Därför hade samtliga partier inbjudits att tala inför de drygt 1 000 församlade personerna. 

Talare:

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch

Jämställdhetsminister Paulina Brandberg med ansvar för demokrati och mänskliga rättigheter från Liberalerna 

Moderaternas partisekreterare Karin Enström

Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin

Sverigedemokraternas partisekreterare Mattias Bäckström Johansson

Centerpartiets andre vice partiledare Martin Ådal

Arrangörerna Vänskapsförbundet Sverige Israel hade på ett snabbt och effektivt sätt organiserat mötet och spridit meddelandet på sociala medier och via MIFF. Flera av MIFF:s medlemmar som deltog i manifestationen var rörda och tacksamma för den sympati som nu, efter de bestialiska massakrerna i södra Israel, visats från allmänheten.

Vid stunden för mötet hade över 1200 människor dödats och 3200 skadats i Israel, efter den storskaliga terrorattacken mot landet.

Minst lika betydelsefullt är det politiska stödet över hela den politiska skalan. Uppvaknandet är sent, men betydelsefullt. Oron fanns dock bland deltagarna över hur länge förståelsen för det existentiella hot som islamistiska organisationer och stater ska hålla.

MIFF:s annonsering av manifestationen i Stockholm.

Ett mycket litet antal av polisen välbevakade personer störde manifestationen genom att bua, skrika och skandera ”mördare” med mera. Plakat med texten ”Leve motståndet. Krossa sionismen” var snarast en omformulering av islamisternas ”leve terrorismen, döda judarna”.

Foto MIFF

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem