Search
U20-EM pågår i Jerusalem och kan följas Live på SVT (Screenshot SVT))

Svenska historiska succén på U20-EM i Jerusalem – fem guld och två silver!

Vid ungdoms-EM i friidrott Jerusalem har svenska friidrottare tagit fem guld och två silver, vilket är det bästa resultatet någonsin.

Sveriges facit under U20-EM blev otroliga fem guld och två silver.  Det är det överlägset bästa U-20-mästerskapet genom tiderna. Sverige slutar på andra plats i medaljligan, endast slagna av Tyskland som hade åtta guld och före Tjeckiens tre guld.

Medaljerna har regnat över de svenska friidrottarna i Jerusalem och den svenska insatsen är historisk.

Jerusalem stor idrottsarrangör igen

För första gången är Jerusalem värd för EU-mästerskapen i friidrott för U-20. Mästerskapen har hållits sedan 1964 och är det näst största friidrottsmötet som Jerusalem har arrangerat på kort tid. Förra året var Israels huvudstad värd för EU:s U-18 friidrottsmästerskap.

Lycke Holm vann höjdhoppsfinal

Melwin Lycke Holm vann höjdhoppsfinalen på nytt personbästa 2,18 m. Han hade samma sluthöjd som en italienare, men hade färre rivningar och vann därmed herrarnas höjdhoppsfinal. 

Nora Lindholm guld på 200 m

Nora Lindahl tog guld på 200 meter under U20-EM igår onsdag finalen på 200 meter med tiden 23,26 efter ett tusendelsdrama. Hon knep guldmedaljen, åtta tusendelar, före favoriten Alexa Sulyan på tiden 23,26, ett nytt personligt rekord.

– Det är helt ofattbart, säger 18-åringen till SVT Sport.

– Det är hennes namn som dyker upp! Det är det andra svenska guldet på en kvart. Hon är oemotståndlig på den sista delen, utbrast SVT Sports kommentator Jacob Hård.

I Sverige har endast Irene Ekelund sprungit snabbare som junior på 200 meter (22,92). Bland seniorer är Lindahls 23,26 delad åtta genom tiderna.

Fler svenska medaljörer i Israel

Moa Granath vann 400 m häck.

Sara Winberg vann stavhoppsfinalen på personbästa 4,25 meter.

Jonatan Gran knep guldet på 3 000 meter med Karl Ottfalk på fjärdeplatsen.

Isak Hughes kom tvåa på 100-metersfinalen bara 6 hundradelar efter segraren.

Resultaten hittar du HÄR    

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram