Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

SVT: Irans ambassad är ”jämnat med marken”, men visar bild på intakt ambassad

Skärmdump från SVT Aktuellt som visar en intakt ambassadbyggnad till vänster samtidigt som de säger att den jämnats med marken. (Förklarande text och pilar av MIFF)
SVT:s 21-sändning visar en bild på en till synes helt oskadad ambassadbyggnad, samtidigt som statskanalen visar film på ett intilliggande hus som är raserat.

SVT verkar ha en så blind tro på Israels och västvärldens fiende Iran, att man inte ens ser att filmerna från attacken verifierar att ambassadbyggnaden ser helt oskadad ut. Lisbet Åkerman i studion måste väl själv ha tyckt att bilden inte stämmer med vad hon läser upp?

Ytterligare en skärmdump från SVT-sändningen som visar en stilig Iransk ambassadbyggnad, trots att SVT påstår att den är "jämnad med marken".

SVT visste att ambassaden inte träffades

Redan innan inslaget kl 21 skriver SVT Nyheter 20:35 på nätet att ”Attacken ska ha utförts mot en byggnad nära Irans ambassad… Iranska medier rapporterar om att en byggnad totalförstörts bredvid ambassadbyggnaden…”

Trots att vår statskontrollerade mediakanal nästan en halvtimma innan programmet visste att ambassaden troligen var oskadad, upprepas det felaktiga budskapet:

”Irans konsulat i Damaskus jämnat med marken i vad som tros vara israelisk flygattack. Ja, Irans konsulat i Syriens huvudstad Damaskus har totalförstörts i vad som tros vara en attack av israeliskt stridsflyg.”

Med en karta från Google Maps hade SVT lätt kunnat kolla upp vad byggnaden uppges innehålla, en mäklarfirma.

Irans aggressiva upptrappning döljs 

När Rousbeh Parsi på det Israelkritiska Utrikespolitiska institutet intervjuas, säger han inte ett ord om att Iran har svurit på att utplåna staten Israel, anfaller Israel och internationell sjöfart via Houtirebeller i Jemen och stöder terrororganisationerna Hamas och Hizbollah på alla tänkbara sätt. Trots att Irans proxy Hizbollah på Irans order skjutit 2 000 raketer mot Israel som har fått evakuera 100 000 människor från norra Israel, lägger han skulden för upptrappningen på Israel:

”Det är en del av en lång serie i en upptrappning, kan man säga, som framför allt då leds av Israel. Nu är då risken att Iran känner sig tvungna att svara, och då blir frågan var och hur dom kommer att svara.”

IRGC:s chef över Hizbollah dödad

I byggnaden intill Irans ambassad i Damaskus fanns sju medlemmar av Irans islamiska revolutionsgarde (IRGC), en organisation som är terrorklassat av USA och Kanada och EU håller på att följa efter med en terrorklassning. inklusive den högsta iranska befälhavaren i Syrien. IRGC:s högste chef i Syrien Mohammad Reza Zahedi och hans ställföreträdare Mohammad Haj Rahimi var bland de dödade iranska militärerna.

Zahedi var ansvarig för IRGC:s operationer i Syrien och Libanon, för iranska miliser där och för banden med Hizbollah, och var den högste befälhavaren för de iranska styrkorna i Syrien, Libanon och för de palestinska terrorgrupperna.

Hans död var det mest betydande av en IRGC-ledare sedan USA dödade IRGC:s chef Qasem Soleimani i Bagdad i januari 2020.

Hangar i Eilat träffad av iranstödda Irakisk milis.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem