Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Till Israels försvar – igen och igen

Jönköpings kommun har hissat Israels flagga utanför Rådhuset till stöd för Israels folk. (Foto MIFF)
Hamas vet att de inte kan förgöra Israel på slagfältet. Massakrerna den 7 oktober handlade heller aldrig om att öppna en militär front. Det handlade om att slå mot Israels svagaste punkt: omvärldens stöd.

Författare Ludvig Idoffsson psykolog och journalist.

Som svar på terrorattackerna så kommer Israel snart att inleda en stor markoffensiv i Gaza. Troligen kommer tusentals fler människor att dö och förstörelsen kommer att dominera våra nyhetssändningar. Då kommer många att lägga skulden för alltsammans på Israel. För Hamas kommer alltså allting att gå enligt plan.

I ett sådant läge behöver vi påminna oss om varför Israel måste göra det här ändå, och visa vårt stöd för den judiska staten.

Hamas uttalade syfte är att förgöra Israel. Det är första punkten på deras agenda. Andra punkten på agendan är att etablera en islamisk stat i hela området. Så länge Israel existerar så kommer Hamas att vilja ofred. Och inte nog med det, de är redo att utkämpa ett bottenlöst krig, ett krig helt utan lagar och samvete, för att nå sina mål.

Det är vad terrorattackerna den 7 oktober visade oss. Men det är sorgligt nog inte alls den slutsats som många i västvärlden drar.

Hamas har placerat ut sig själva och sina vapen så nära vanliga Gaza-bor som möjligt, med själva avsikten att orsaka civila dödsoffer. Hamas vet att Israels ställning hos många i Västvärlden inte är starkare än de senaste rapporterna från Gaza. Och de vet att i slutändan är Israel ett mycket litet land som är helt beroende av omvärldens materiella och politiska stöd.

Bakom kulisserna står naturligtvis Iran och Ryssland, auktoritära stater som vill ha en annan världsordning. I kriget mellan Hamas och Israel ser de båda en möjlighet att splittra västvärlden.

Det får inte hända. Den fria världen måste stå enad mot de krafter som vill försvaga den. Just nu behöver vi förstå att Israel utkämpar vårt krig och att Israels sak också är vår.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem