Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Växjömanifestation för 1300 israeliska offer i massakern den 7 oktober

Växjöbor som visar de israeliska och internationella offren för terrorkriget mot Israel sin respekt och försöker ta in Hamas ofattbara grymhet. (Foto MIFF)
Kristdemokraterna i Växjö arrangerade en minnesstund på Storgatan i Växjö, för de israeliska offer som dödades under terrororganisationen Hamas attacker under förra helgen.

Stillsam, allvarstyngd manifestation klockan 12 mitt på Storgatan i Växjö, med Israels flagga i mitten och en rosbeklädd yta framför, var inramningen för Kristdemokraternas initiativ.

Ett stort antal vita rosor symboliserade de oskyldiga offren för krigsanfallet från den ISIS-liknande brutala regimen på Gazaremsan. Människor kom under lördagen och sörjde värdigt. En av deltagarna påminde sin vän om att massakern var den största katastrofen som drabbat det judiska folket på en enda dag.

Ordföranden för Kristdemokraterna i Kronoberg intervjuades av Radio Kronoberg.

“Vi blev oerhört berörda utav det som hände under (förra) lördagen i Israel – terrorattentatet från Hamas. Det finns ingenting i historien som motiverar något sådant.”

Sörjande Växjöbor som försöker ta in det ofattbara som Hamas har utfört och startat. (Foto MIFF)

Men på fredagseftermiddagen demonstrerade hundratals för Palestina i centrala Växjö, utan godkända tillstånd från polisen. P4 Kronobergs reporter Daniel Forsberg pratade med demonstranter i det tillståndslösa tåget:

”Polisen verkar inte protestera, så jag antar att det inte är något problem (med den olagliga demonstrationen).”

”Vi kan inte gå och ha en lugnt samtal, för vi kan inte gå och förhandla med den israeliska sidan (för) att be dom om våra gamla rättigheter. Det kan vi inte göra, för vi är i underläge, just nu. ”

Det framgår inte av reportaget om demonstranterna, var de samma som körde omkring i Växjö och firade några timmar efter massakern.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem