Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Mahmoud Abbas hyllar massmördare som “en heroisk martyr”

Massmördaren Nasser Abu Hmeid dog i cancer i ett israeliskt fängelse. Bilden är av okänt datum. (Foto: Wafa)
Den palestinske terroristen och massmördaren Nasser Abu Hmeid (51) dog nyligen i cancer efter att ha suttit fängslad i Israel sedan 2002. Det året dömdes Hmeid till flera livstids fängelse för mordet på sju israeler under den andra intifadan i början av 2000-talet.

51-åringen var personligen inblandad i – eller ledde – attackerna som dödade Eliyahu Cohen, Binyamin och Talia Kahane, Gad Rejwan, Yosef Habi, Eli Dahan och Salim Barakat. Under rättegången 2002 beskrevs han som “en mördarmaskin”.

Mördade fem palestinier, frisläpptes

Han dömdes också för 12 fall av mordförsök och ett antal andra säkerhetsrelaterade anklagelser. Hmeid fängslades även på 90-talet för morden på fem palestinier som hade samarbetat med Israel, men han släpptes några år senare i samband med Osloavtalet.

Palestiniern var en av grundarna av terrorgruppen Al-Aqsa Martyrernas Brigader, som uppstod ur Fatah, partiet som presidenten för den palestinska myndigheten, Mahmoud Abbas, leder.

En heroisk massmördare?

Efter hans död hyllade den palestinska ledningen offentligt Hmeid. Abbas kallar terroristen och massmördaren “en heroisk martyr”. Den palestinske premiärministern Muhammad Shtayyeh säger att han sörjer “förlusten av en krigare och en renhjärtad son av Palestina”.

Anklagar Israel

Förutom att hylla den avlidne massmördaren sprider den palestinska ledningen också lögner om att Israel är ansvarigt för dödsfallet. Shtayyeh anklagar Israel för “avsiktlig medicinsk oaktsamhet”.

Detta tillbakavisas av den israeliska kriminalvården. De säger att fången “fått regelbunden och tät uppföljning av sin egen hälsopersonal och externa yrkesverksamma”. Även försvarsminister Benny Gantz tillbakavisar anklagelserna.

Hmeid fick den allvarliga cancerdiagnosen i augusti 2021. I januari opererades han för en tumör i lungorna, men cancern spred sig. När hans tillstånd förvärrades lades han in på Shamir Medical Center, där han avled.

Familjen Hmeids lön 16 miljonor kr

Flera andra i familjen Hmeid har varit inblandade i terrorism och hamnat i israeliskt fängelse. Totalt har familjen fått över 16 miljoner svenska kronor. Terrorlönen är sannolikt nedsmutsade med svenska bidragspengar, eftersom det inte finns någon kontroll värt namnet för de pengar Sverige ger till anti-israeliska så kallade NGO/CSO.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem