Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

– Israel försvarar sig mot ett hot om folkmord

John Kirby, samordnare för USA:s nationella säkerhetsråd för strategisk kommunikation. (Foto: USA:s försvarsdepartement)
USA:s talesperson John Kirby förklarar vem det är som har folkmordsavsikter.

Journalist: Demonstranter här i Washington D.C., i New York, över hela landet – har bestämt sig för ett smeknamn för presidenten. De har kallat honom “Genocide Joe”. De skrev det på portarna. Har du ett svar från Vita huset på smeknamnet de har valt?

John Kirby, det nationella säkerhetsrådets samordnare för strategisk kommunikation:

“Vi är inte oroliga för smeknamn och klistermärken. Jag menar, det – det är det första tillägget i grundlagen, yttrandefrihet. 

Presidenten är fokuserad på – som han skrev i sin artikel, att se till att vi kan fortsätta att stödja Israel när de bekämpar en fruktansvärd terroristgrupp, Hamas, och när vi alla arbetar tillsammans för att få humanitärt bistånd och få ut folk, inklusive gisslan. 

Jag sa häromdagen: Återigen, folk kan säga vad de vill på — på trottoaren och så — och det respekterar vi. Det är vad det första tillägget i grundlagen handlar om. 

Men ordet “folkmord” kastas runt på ett ganska olämpligt sätt av många olika människor.

Vad Hamas vill, gör inga misstag om det, är folkmord. De vill utplåna Israel från kartan. De har sagt det offentligt vid mer än ett tillfälle – nyligen faktiskt. 

Och de har sagt att de inte kommer att sluta, det som hände den 7 oktober kommer att hända igen och igen och igen. Och vad hände den 7 oktober? Mord. Slakt av oskyldiga människor i deras hem eller på en musikfestival. Det är folkmordsavsikt.

Ja, det är för många civila offer i Gaza. Ja, siffrorna är för höga. Ja, för många familjer sörjer. Och ja, vi fortsätter att uppmana israelerna att vara så försiktiga som möjligt. Vi kommer inte att sluta (säga det), från presidenten och nedåt. 

Men Israel försöker inte utplåna det palestinska folket från kartan. Israel försöker inte utplåna Gaza från kartan.

 Israel försöker försvara sig mot ett folkmordshot. Så, om vi ska börja använda det ordet, okej, låt oss använda det korrekt.”

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem