Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

– Kommer att göra vårt bästa för att rädda liv

150 experter inom räddning och sjukvård har rest till Turkiet för att bistå efter jordbävningen. (Foto: IDF)
Räddningspersonal från Israel är på plats i Turkiet för att hjälpa till efter jordbävningen som har krävt tusentals människoliv. Många människor är fortfarande saknade.

En delegation på 150 militära räddningsexperter från Israel anlände till södra Turkiet tidigt på tisdagen. En mindre israelisk delegation anlände till landet dagen innan och nu kommer beskedet att ett helt israeliskt fältsjukhus med 230 medicinskt utbildade personer ska upprättas. Israelerna ska både hjälpa till att söka efter överlevande från jordbävningen som har krävt tusentals liv i Turkiet och Syrien, men även att ge akut medicinsk behandling. Totalt 400 israeler kommer medverka.

Minst 5 000 har dött och tusentals saknas fortfarande. Den israeliska räddningspersonalen startade sökandet efter överlevande i ruinerna så fort de anlände till Turkiet.

– Vi känner det som ett stort privilegium att nå ut och hjälpa våra grannar, säger Golan Vach, som leder den israeliska enhet som bistår i räddningsarbetet. 

Under de senaste 40 åren har Israel skickat enheten på 31 räddningsuppdrag. De har rest till katastrofer runt om i världen. 

– Det här är den största jordbävningen vi har rest till sedan Haiti. Vi ska göra vårt bästa för att rädda liv och hjälpa det turkiska folket, säger han.

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan har tackat Israel för dess villighet att hjälpa till i denna svåra tid för Turkiet.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem