150 experter inom räddning och sjukvård har rest till Turkiet för att bistå efter jordbävningen. (Foto: IDF)

– Kommer att göra vårt bästa för att rädda liv

Räddningspersonal från Israel är på plats i Turkiet för att hjälpa till efter jordbävningen som har krävt tusentals människoliv. Många människor är fortfarande saknade.

En delegation på 150 militära räddningsexperter från Israel anlände till södra Turkiet tidigt på tisdagen. En mindre israelisk delegation anlände till landet dagen innan och nu kommer beskedet att ett helt israeliskt fältsjukhus med 230 medicinskt utbildade personer ska upprättas. Israelerna ska både hjälpa till att söka efter överlevande från jordbävningen som har krävt tusentals liv i Turkiet och Syrien, men även att ge akut medicinsk behandling. Totalt 400 israeler kommer medverka.

Minst 5 000 har dött och tusentals saknas fortfarande. Den israeliska räddningspersonalen startade sökandet efter överlevande i ruinerna så fort de anlände till Turkiet.

– Vi känner det som ett stort privilegium att nå ut och hjälpa våra grannar, säger Golan Vach, som leder den israeliska enhet som bistår i räddningsarbetet. 

Under de senaste 40 åren har Israel skickat enheten på 31 räddningsuppdrag. De har rest till katastrofer runt om i världen. 

– Det här är den största jordbävningen vi har rest till sedan Haiti. Vi ska göra vårt bästa för att rädda liv och hjälpa det turkiska folket, säger han.

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan har tackat Israel för dess villighet att hjälpa till i denna svåra tid för Turkiet.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram