Nancy Pelosi i samtal med Mickey Levy på väg in i Knesset den 16 februari 2022. (Foto: Oliver Fitoussi/Flash90)

Skapandet av Israel var 1900-talets största bedrift

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Nancy Pelosi säger att USA är stolta över att stödja Israel.

Skapandet av Israel 1948 var 1900-talets största bedrift. Det säger Nancy Pelosi, ledare för USA:s representanthus.

Hon leder en delegation av amerikanska politiker som besöker Israel. Pelosi säger vidare att en god relation mellan det israeliska parlamentet Knesset och USA:s kongress är mycket viktigt.

– Vi står tillsammans i kampen mot terrorismen från Iran och deras kärnutveckling. Det är ett hot mot hela världen. Irans närhet till Israel utgör ett stort hot och är ett ansvar för oss alla, säger hon.

Pelosi säger att USA är stolt över att vara en allierad till Israel och att de kommer att fortsätta att stödja Israel för att säkerställa dess säkerhet och stabilitet.

Knessets talman Mickey Levy sa att Israel är mycket tacksamt för Pelosis kompromisslösa kamp för Israels säkerhet. Han tackade henne särskilt för att hon bidragit till finansieringen av Iron Dome-missilförsvaret.

“I åratal har ni försvarat vår rätt att försvara vårt folk och ni har stått vid vår sida även i de svåraste tiderna, som vi såg nyligen under den senaste operationen i Gaza,” sa Levy, enligt Jerusalem Post.

Förstaklassare från Sderot och andra städer nära Gazaremsan välkomnade Pelosi med amerikanska och israeliska flaggor och tackade henne för finansieringen av Iron Dome, som de säger har räddat deras liv.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram