Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Terrorgruppen Hamas tackar den norska regeringen

Izz al-Din al-Qassam-brigaderna, Hamas militära gren, i en militärparad på Gazaremsan den 28 maj 2021. (Foto: Flash90)
En historisk vändpunkt, säger Hamas om Norges erkännande.

Den islamistiska terrorgruppen Hamas, som massakrerade 1200 människor och tog över 250 som gisslan under massakern den 7 oktober, tackar Norge och den norska regeringen för att ha erkänt en palestinsk stat.

– Det här är en historisk vändpunkt i Europa, och jag är säker på att många länder kommer att följa detta mycket viktiga steg för att stärka den palestinska sakens ställning på internationell nivå, säger Hamas talesman Bassem Naeem till TV2.

Hamas talesman säger att de alltid har fått stort stöd från Norge.

– Vi har alltid åtnjutit ett starkt stöd från Norge, både för den palestinska saken och för det palestinska folkets rättigheter, säger talespersonen.

Terrorgruppen tackar statsminister Jonas Gahr Støre, utrikesminister Espen Barth Eide, regeringen och det norska folket för erkännandet.

– Både till den norska regeringen och till det norska folket – tack för alla dessa starka ställningstaganden och detta starka stöd för den palestinska saken, säger Naeem.

Fremskrittspartiets partiledare Sylvi Listhaug kallar det norska erkännandet för en belöning för terrorism. Hamas verkar alltså tolka erkännandet på samma sätt.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem