Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Ekonomi

Israels ”ekonomiska mirakel” är historien om en ekonomi som byggts från ingenting, som överlevt många kriser och som nu är en bra frimarknadsekonomi som ger invånarna en hög levnadsstandard.

 

Orsaken sägs vara att man förhindrat riskabla bankäventyr, att man snabbt kunna ställa om till nya realiteter och baskonsumtionen kunnat behållas i orostider.

 

Försvaret av landet mot militära angrepp och intern terrorism kostar landet enorma belopp, samtidigt som den högteknologiska IT-sektorn och forskningen är efterfrågade tjänster utomlands.

Israel kommer att exportera gas till Europa i sommar

Som ett resultat av sanktioner och en önskan att bli mer oberoende av energi från Ryssland har Europa ett stort behov av andra leverantörer av naturgas. Israel förbereder sig nu för att täppa till en del av den brist som har uppstått på Europas energimarknad. Det kan ske redan i sommar.

Israel fick 33 nya «enhörningar» i fjol

Coronapandemin har inte påverkat teknikindustrin i Israel. Investeringarna fördubblades förra året. Trots coronapandemin har israeliska teknikföretag gjort det otroligt bra de senaste åren. Och förra

Höjer minimilönen innan 2025

Arbetslivets parter vill minska löneskillnaderna och stärka låglöneyrken. Den israeliska regeringen kommer gradvis att höja den månatliga minimilönen i Israel till motsvarande drygt 16 500

Israel antar budget efter 3,5 år

Knesset godkände igår klockan halv sex på morgonen 2021 års statsbudget med 61 mot 59 röster. Den förra budgeten röstades igenom den 15 mars 2018.

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.