Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

EU kovänder – fortsätter miljardbidragen till den palestinska sidan

Olivér Várhelyi (född 22 mars 1972) är en ungersk advokat och diplomat och EU-kommissionär för Grannskap och Utvidgning från Ungern
Fem timmar efter att EU-kommissionär Oliver Varhelyi hade sagt att ”Alla betalningar har omedelbart ställts in”, kovänder EU helt.

Europeiska unionen ändrade igår tillkännagivande från en EU-kommissionär om att unionen “omedelbart” avbryter alla betalningar till till palestinska myndigheternas (PA) projekt.  Istället ska de nu bara ”se över” projekten, för att ”säkerställa” att inga pengar missbrukades, enligt AP

“Det kommer inte att ske någon betalningsinställelse” för tillfället, hette det istället i ett kortfattat uttalande från EU-kommissionen sent på måndagen, bara fem timmar efter att EU-kommissionär Oliver Varhelyi hade sagt att alla betalningar “omedelbart avbryts”.

Ingen förklaring

Ingen omedelbar förklaring till kovändningen gavs. Ett fullständigt uttalande från EU-kommissionen övertrumfar alltid ett uttalande från en EU-kommissionär, men omsvängningen på motsvarande nästan 8 000 000 000 kr blev en pinsam dag för EU:s verkställande makt i en extrem politisk känslig tid.

Inga pengar direkt till Hamas

Varhelyis överraskande tillkännagivande om utvecklingsbistånd kom bara timmar efter att EU-tjänstemän betonade att inga som helst EU-pengar gick till Hamas i första hand och att kontakterna hade frysts i 16 år. EU betraktar Hamas som en terrorgrupp.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem