Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

– Hon är en sann Israelvän

Yair Lapid och Liz Truss under ett möte 2021 då de båda var utrikesministrar. Nu har båda blivit premiärministrar. (Foto: GPO)
Yair Lapid gratulerar den nya brittiska premiärministern Liz Truss. Han säger att hon är en sann och god vän till Israel.

Tisdagen den 6 september tog Liz Truss officiellt över som Storbritanniens nya premiärminister efter Boris Johnson. Israels premiärminister Yair Lapid gratulerade henne till utnämningen och sa att hon är en sann Israelsvän.

– Jag gratulerar min nya vän, en sann Israels vän, Liz Truss, som valdes till Storbritanniens premiärminister, säger Israels premiärminister.

Han fortsatte med att säga att de två länderna är förenade i ett “gemensamt engagemang för frihet och en gemensam vision för en bättre framtid”. Han sa också att han ser fram emot att arbeta med Truss för Storbritanniens och Israels bästa.

Lapid och Truss har byggt upp ett bra partnerskap under det senaste året, då de båda har fungerat som ländernas respektive utrikesministrar. De har bland annat ingått avtal om samarbete inom cybersäkerhet, teknik, handel och försvar. Nu har båda gått från att vara utrikesministrar till att bli premiärministrar.

Under valrörelsen inom det konservativa partiet skickade Truss ett brev till Conservative Friends of Israel där hon skrev att hon skulle överväga att flytta den brittiska ambassaden till Jerusalem. Så det återstår att se om det blir verklighet.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem