Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Kristen finsk organisation bryter med svartlistad palestinsk NGO

Defence for Children International-Palestine arbetar för terrororganisationen PFLP enligt israeliska underrättelsetjänsten. (Illustrationsbild från Ad Kan-rapportens framsida)

Den finska, kristna missionsorganisationen Felm bryter banden med den palestinska icke-statliga organisationen Defense for Children International-Palestine (DCIP), som Israel stämplat som en terroristorganisation. Beskedet kommer från Felms VD, som är oroad över möjliga banksanktioner.

Defense for Children International-Palestine (DCIP) är en av sex palestinska organisationer, som Israel anklagar för att ha skickat givarbistånd vidare till terrorister. DCIP avvisar anklagelsen om band till militanta.

Israel säger att de sex anklagade grupperna har nära band till Folkfronten för Palestinas befrielse (PFLP), som har utfört många dödliga terrorattacker mot israeler.  PFLP finns på USA:s och EU:s svarta listor över terrororganisationer, men länderna har hittills avfärdat Israels information om de sex palestinska NGO:ernas koppling till PFLP.

Även svenska Sida har kritiserats för att deras bidrag läcker ut till terrororganisationer. UD har förnekat att något sådant sker.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem