Här ses Mærsk representanter under deras affärsresa i Israel 1 april 2022 tillsammans med Israels ambassadör i Danmark David Akov (andra th på bilden). (Foto: Privat, via Israels ambassad i Danmark, Facebook)

Maersk på affärsresa i Israel: – Innovation och ny teknik har bidragit till att skapa Israels starka ekonomi

Det danska containerföretaget A.P Møller Maersk är mer känt som Maersk - världens största containerföretag med verksamhet i 130 länder. Företaget transporterar främst containrar med torrlast samt frys- och kylvaror.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

– Världsomspännande företag som Maersk ser Israel som ett land där innovation och anpassning av ny teknologi har bidragit till att skapa Israels enorma ekonomiska och tekniska framgång. Vi ser fram emot att se vad Maersk tar med sig från besöket, skrev Israels ambassad på Facebook den 21 april 2022.

Maersks huvudkontor ligger i Köpenhamn och man har kontor runt om i världen – bland annat i Tel Aviv.

Starkt resultat trots utmaningar

Trots de många utmaningarna för rederierna under coronakrisen, har Maersk visat ett starkt resultat under första kvartalet 2022 och förväntningen är att det fortsätter även under årets andra kvartal.

 

Under perioden 1988–2015 stod Maersk för 0,11 % av de globala industriella utsläppen av växthusgaser. Maersk har därför under flera år arbetat intensivt med att minska sina utsläpp genom att bland annat optimera förpackningar och frakt på containerfartyg, minska el- och bränsleförbrukning över nationsgränser.

Maersk och Israel

Den 25 april 2020 kunde MIFF berätta att Maersk skulle frakta containerskepp mellan Israel och Förenade Arabemiraten (UAE). Nyheten kom precis efter att Israel, UAE och Bahrain skrivit under de historiska , som också Sudan och Marocko anslöt sig till senare samma år. 

Nu kan MIFF återigen komma med mycket goda nyheter om ett stärkt samarbete mellan Israel och Maersk. I början av april var Israels ambassadör i Danmark, David Akov, värd för en affärsresa med Maersk-representanter till Israel, där de träffade innovationspartners och lärde av varandra och samarbetade kring bland annat digital innovation.

Israels ambassad skrev på Facebook den 21 april om mötet i Israel med Maersk att ”Världomspännande verksamheter som Mearsk ser Israel som ett land, där innovation och adaptering av nya teknologier har bidragit till att skapa Israels enorma succéer både ekonomiskt och teknologiskt. Vi gläder oss till att se vad Maersk tar med sig från besöket.”

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram