Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Netanyahu och Erdogan diskuterar saudisk normalisering

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Turkiets president Tayip Reccip Erdogan möttes i en "sideliner" i på FN-mötet i New York 19 september 2023. (Foto: Berk Özkan/Flickr och Flash 90)
"Våra band växer sig starkare", sa Netanyahu till Erdogan i början av mötet.

Som ett tecken på fortsatt upptining i förhållandet mellan Ankara och Jerusalem träffade igår premiärminister Benjamin Netanyahu Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i New York vid sidan av FN:s generalförsamlings möte. Det är det andra mötet mellan Erdogan och en israelisk premiärminister sedan 2008. 2022 träffade han förre premiärministern Yair Lapid.

De två diskuterade bland annat försöken att nå ett normaliseringsavtal mellan Israel och Saudiarabien.

“Våra band växer sig starkare”, sa Netanyahu till Erdogan och tackade honom för samarbetet mellan de två ländernas säkerhetstjänster, för att hindra de iranska försöken att attackera israeler i Istanbul. De två ledarna kom överens om att snart arrangera officiella besök i Israel och Turkiet.

Turkiets ledande media tonade dock i allmänhet ner det historiska mötet mellan premiärminister Netanyahu och president Erdogan.

Endast Anadolu, ett av de stora medierna i Turkiet som också är statligt, gav Netanyahu-mötet stor bevakning på sin hemsida. Andra turkiska medier verkade ignorera mötet.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem