Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Två invandrade idrottare till fanbärare för OS i Paris 2024

Judoka Peter Paltchik (till vänster) och simmaren Andi Murez, Israels olympiska fanbärare 2024. (Israels olympiska kommitté)
Israels olympiska kommitté tillkännagav att judokan Peter Paltchik och simmaren Andi Murez kommer att vara fanbärare för Israel vid öppningsceremonin av OS i Paris 2024 vid öppningscermonin den 26 juli.

Paltchik, som är född i Ukraina, tävlade för Israel vid OS i Tokyo 2020, där han vann ett brons som en del av den mixade lagjudotävlingen.

Murez är född i USA, men tävlade för Israel i OS både i Tokyo 2020 och i Rio 2016. Hon är också utbildad läkare och studerade på läkarutbildningen under sin olympiska träning.

“Den israeliska delegationen är en mosaik av det israeliska samhället och de utvalda fanbärarna – de exemplariska idrottarna Peter Paltchik och Andi Murez – representerar essensen av det israeliska samhället: människor som arbetat sig igenom många utmaningar med oändligt engagemang, sionister, ledare och influencers på sin omgivning”, säger OCI i ett uttalande.

Det olympiska judolagets coach heter Oren Smadga och vann ett olympiskt brons 1992. Den 54-årige landslagscoachen förlorade sin son Omer Smagda i strider mot Hamas i centrala Gaza den 20 juni.

Ett annat offer i striderna mot palestinska terrororganisationerna var 20-årige löjtnant Yonatan Goutin, som dödades när han räddade civila från kibbutz Béeri den 7 oktober. Han gick från hus till hus och räddade tre familjer från massakern. Goutin var israelisk ungdomsmästare i judo.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem