Israelisk öken. (Illustrationsbild commons.wikimedia.org)

Israel och Gates Foundation samarbetar för klimatet

Naftali Bennett och Bill Gates bekräftade idag vid UN COP26 klimatkonferens I Glasgow bildandet av en gemensam arbetsgrupp.

Israels premiärminister Naftali Bennett och Bill Gates träffades idag vid FN:s klimatkonferens COP26 i Skottland och kom överens om att Israel skulle inrätta en gemensam arbetsgrupp för klimatförändringar med Gates Foundation. Israels energiminister Karine Elharrar deltog också i mötet.

Igår berättat att han om planen att göra Israel till världsledande inom klimatteknik. Idag betonade Bennett för Gates vikten av att mobilisera näringslivet i kampen mot klimatförändringarna. “Israel är känt som startup-nationen, och jag tror att det är dags att vi gör en helomvändning och kanaliserar vår nationella energi, som är folkets energi, hjärnans kraft, för att bekämpa klimatförändringarna.”

Han skulle nu arbeta för att undanröja hinder för miljöforskning i Israel.  Israel är engagerad i regionalt samarbete med sina grannar om energi och vatten. Bennett sa att “Länderna i vår region har mycket land, men brist på vatten. Vi har inte mark. Israel är ett väldigt litet land, men vi har förmågan att skapa energi och att skapa vatten.”

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson bad om ursäkt till Elharrar, som inte kunde komma in på konferensen i går. Elharrar lider av en muskelsjukdom och sitter i rullstol, som inte kunde tas in. Idag hade de emellertid anpassat konferensområdet för handikappade.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram