Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

14 320 ton nödhjälp har anlänt till Gaza

Trucks with Humanitarian aid arrive at the Palestinian side of the Rafah border crossing with Egypt, in the southern Gaza Strip, on November 2, 2023. Photo by Abed Rahim Khatib/Flash90
– Det finns ingen begränsning för hur mycket nödhjälp som släpps in på Gazaremsan, säger COGAT.

COGAT, som är en avdelning av den israeliska försvarsstyrkan, uppgav den 12 november att sedan krigets början har 14 320 ton nödhjälp delats ut på Gazaremsan. Det kommer nu fler än 100 lastbilar per dag. 

– Det finns ingen gräns för mängden mat, vatten och medicinsk utrustning som släpps in i Gaza. Vi inbjuder det internationella samfundet att samordna nödhjälpen och vi kommer att underlätta det, säger COGAT.

Nödhjälpen kontrolleras innan den går in i Gazaremsan, för att hindra Hamas från att använda leveransen av nödhjälp för att smuggla vapen och annan militär utrustning. I en av leveranserna av nödhjälp försökte Hamas smuggla in flera syrgaskoncentratorer till sina underjordiska tunnlar. 

Trots de ökade leveranserna anser humanitära organisationer att det inte finns tillräckligt med nödhjälp i förhållande till behovet. Israel säger att Hamas har stora lager av bränsle och andra förnödenheter som de inte vill dela med civilbefolkningen på Gazaremsan.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem