Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

358 bekräftade terrorister av 650 misstänkta gripna på Al Shifa-sjukhuset i Gaza

Detta fotokollage som släpptes av IDF den 21 mars 2024 visar några av 358 bekräftade terroragenter som tillfångatagits av trupper på Shifa-sjukhuset i Gaza City. Sammanlagt greps över 650 terrormisstänkta. (Israels försvarsmakt)
Bland de stridande finns "mycket betydelsefulla" befälhavare inom Hamas och Palestinska Islamiska Jihad (PIJ).

Trupper har tillfångatagit omkring 650 terrormisstänkta, inklusive flera “mycket betydande” högt uppsatta befälhavare för Hamas och Palestinska Islamiska Jihad, under den pågående operationen vid Gaza Citys Shifa-sjukhus, sade Israels försvarsstyrkor (IDF) och säkerhetstjänsten Shin Bet på torsdagen.

Enligt IDF har minst 358 av de gripna bekräftats vara medlemmar i terrorgrupper, skriver Times of Israel.

Islamiska Jihad-agenter som gömt sig på sjukhuset överlämnade sig till trupper, inklusive Hussam Salameh, befälhavare för PIJ:s observations- och underrättelseenhet i Gaza City, och hans bror, Wissam Salameh, chef för terrorgruppens propagandaenhet i Gaza City.

Många terrorledare gripna

Ytterligare högt uppsatta PIJ-agenter som tillfångatagits på Shifa var befälhavaren för terrorgruppens Shejaiya-bataljon, ställföreträdande befälhavaren för PIJ:s norra Gazabrigad och en PIJ-befälhavare som ansvarar för terrorgruppens tunnlar i norra Gaza.

Även befälhavare för Hamas högkvarter på Västbanken, som leder attacker mot Israel från Västbanken, greps. En av dem var Amr Asida, chefen för Nablus-enheten; Mahmoud Qawasmeh, en av dem som planerade kidnappningen och mordet på tre israeliska tonåringar 2014; och Hamdallah Hassan Ali, som lett den senaste tidens attacker på Västbanken.

Strider på sjukhuset efter fyra dagar

Det finns fortfarande en grupp terroragenter på Shifas akutmottagning och IDF arbetade för att evakuera civila från området först, innan de slår till mot de stridande.

Shifa-operationen har nu hållit på i fyra dagar. De palestinska terroristerna har genom att använda ett civilt sjukhus till militära ändamål, brutit mot krigets lagar och gjort sjukhuset till ett legitimt mål för Israel. Israel har rätt enligt internationell lag att strida inne i sjukhuset, om det används av fiendens militär i tillräcklig utsträckning.

Inga civila har skadats

IDF:s talesman Daniel Hagari sa att “fram till nu har inga civila, läkare, sjukvårdsteam – ingen har skadats”.

Enligt IDF har trupper hittills dödat mer än 140 beväpnade män i räden, som började tidigt på måndagen. De fängslade terrormisstänkta fördes till Israel för ytterligare förhör av Shin Bet.

Denna infografik som släpptes av Israels försvarsstyrkor den 21 mars 2024 visar högt uppsatta befälhavare för Hamas och Palestinska Islamiska Jihad som tillfångatogs under en israelisk operation vid Shifa-sjukhuset i Gaza City. (Israels försvarsmakt)

UPPDATERING

Den 28 mars tillkännagav IDF:s talesperson att 513 av de tillfångatagna på Al Shifasjukhuset har bekräftats vara medlem av en terroristorganisation.

350 andra har bekräftats vara sjukhusanställda eller patienter.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem