Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Dag 19  Nyhetsuppdatering

18:29 

500 islamister tränades av Iran före massakern

Minst 500 Hamas och Islamiska Jihad-terrorister fick specialträning från iranska IRGC:s Quds styrka under minst en månad före massakern den 7 oktober.

17:46

Skjuter upp markangreppet

Enligt mediauppgifter har Israel accepterat USA:s påtryckning att fördröja sin planerade markattack mot Hamasregimen på Gazaremsan. 

Anledningen sägs vara omtanke om gisslan samt att USA behöver tid för att få på plats mer missilförsvar inför den befarade missilattacken från Hizbollah. 

15:23

Hamas beskjuter Haifa och Eilat

Terrorregimen Hamas har under dagen skjutit raketer mot israeliska staden Haifa i norr och Eilat i söder. 

Inga skadade rapporteras från städerna som mottagit hundratusentals evakuerade israeler.

14:42

Storbritanniens premiärminister: Israel har rätt att svara militärt 

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak sa idag att han stöder kortvariga pauser i kriget, men inte något eldupphör. Detta eftersom Israel har rätt att svara militärt på Hamas storskaliga terrorangrepp.

13:42

Begränsning i juristhjälp till Hamasterrorister

Justitieminister Yariv Levin kommer att begränsa rätten för gripna terrorister att omedelbart ha tillgång till juristhjälp. 

7:00

10 miljoner kronor akut hjälp till Judiska centralrådet

Regeringen och Sverigedemokraterna har i budgetpropositionen för 2024 föreslagit att bidraget för säkerhetshöjande åtgärder för trossamfund och civila organisationer höjs med 30 miljoner kronor per år. Den största delen av medlen under 2022 har gått till judiska organisationer, för att ständiga hot om skadegörelse och attacker gjort att medlemspengarna gått till att upprätthålla säkerheten istället för att satsas på verksamheterna.

Läget är akut. Därför har regeringen och Sverigedemokraterna nu beslutat att stödja Judiska centralrådet med 10 miljoner kronor för 2023 för deras säkerhetsarbete.

02:24

Hamas påstår sig inte ha dödat civila israeler

Hamas talesperson Khaled Meshaal vägrade i en intervju att benämna de civila som tillfångatogs av Hamas som “gisslan”.

Han påstod också att civila inte dödades av Hamas den 7 oktober och att alla civila dödsfall som orsakats av Hamas inte var avsiktliga.

Meshaal ville byta eldupphör mot gisslan:

“Låt dem stoppa denna aggression och du kommer att hitta medlare som Qatar och Egypten (som) kommer att hitta ett sätt att få dem frigivna”.

Israel har istället konstaterat att Hamas måste släppa alla sina kvinnor och barn som gisslan innan förhandlingar. IDF har släppt flygblad över Gazaremsan med uppmaning till civila som har information om gisslan att de skulle belönas ekonomiskt och med säkerhet från Hamas om de berättar för IDF.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem