Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Dag 24  Nyhetsuppdatering

20:32

Israelisk soldat fritagen

Den israeliska gisslan menige Ori Megidish fritogs under dagen från Gazaremsan under natten. Hon är nu hemma hos sin familj i Kiryat Gat. Militärens talesperson sa att ”vi är alla förpliktigade till att föra hem alla gisslan.”

20:30

Raketattacker från Gaza mot centrala Israel

Under kvällen fortsatte Gazas Hamasregim beskjutning mot centrala Israel.

15:33

Hamas visar upp tre gisslan

Tre av Hamas israeliska gisslan, visades upp på video, vilket fick premiärminister Netanyahu att fördöma det som ”ond psykologisk krigsföring”. De tre i gisslan heter Daniel, Rimon och Yelena.

15:18

Libanons premiärminister försöker undvika krig

Libanons premiärminister, som är helt i händerna på iranstyrda Hizbollah, sa idag att ”Jag gör min plikt och försöker hindra Libanon från att gå in i kriget (mellan Hamas och Israel”.

07:39

Storbritanniens ambassadör: Vi behöver Israel för att vinna över Hamas

Storbritanniens ambassadör i Israel sa till Israels arméradio att ”Hamas får inte fortsätta ha kontroll över Gazaremsan”.

Han sade också att ”Det är oroande att under protester (mot Israel i Storbritannien) har vi sett några antisemitiska slogans och några som manar till jihad. Regeringen ser svarar på detta, och tar säkerheten för judendomen i Storbritannien på allvar”.

06:54

Dussintals Hamasmän eliminerade i markoffensiv

Israeliska försvarsstyrkan IDF fortsatte sin markoffensiv under natten och kunde i strider döda dussintals Hamasmedlemmar. I en drönarattack dödades 20 av dem.

05:58

Ledaren för terrorgruppen Jeninbrigaderna eliminerad

Wiam Hanoun, grundaren till terrororganisationen Jeninbrigaderna, som är en gren av Islamiska jihad, dödades tillsammans med två andra terrorister i ett tillslag i Samarien (norra Västbanken) under natten.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem