Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Dömd till 23 års fängelse för knivterror

Måndagen den 20 juni dömdes Nur al-Din Shinawi till 23 års fängelse för försök att döda en judisk tonåring. (Foto: Flash90)
Nour al-Din Shinawi knivhögg 18-åriga Shuva Malka för att hon såg ut som en judisk bosättare. Malka skadades allvarligt i attacken, men överlevde.

En palestinsk man dömdes måndagen den 20 juni till 23 års fängelse för en terrorattack 2018, där han knivhögg och försökte döda en israelisk tonåring. Palestiniern dömdes också att betala offret över 700 000 kronor i skadestånd, skriver nättidningen Times of Israel.

Shuva Malka, som var 18 år när attacken skedde, var på väg till en tentamen när hon knivhöggs av Nour al-Din Shinawi vid en busshållplats i staden Afula i norra Israel. Hon lyckades ta sig till ett lokalt kafé, där hon kollapsade och fördes till sjukhus i kritiskt tillstånd.

Terroristen kom från Jenin

Hon överlevde och Shinawi greps kort därefter. Enligt åtalet hade Shinawi, som kom från Jenin på Västbanken, kommit till Israel i mars 2018 i samband med en resa och sedan förblev illegal i landet. Han började arbeta i byggbranschen och bestämde sig vid något tillfälle att han ville knivhugga en religiös jude eller soldat. Han skaffade två knivar för det ändamålet.

Knivhöggs nio gånger

Shinawi berättade för utredarna att Malka, som var religiöst klädd, såg ut som en “bosättare”, så han bestämde sig för att attackera henne. Han gick fram till henne bakifrån och högg henne nio gånger i överkroppen. När han trodde att han hade dödat tonåringen flydde han från platsen.

När Shinawi insåg att polisen var efter honom planerade han att knivhugga och döda polisen. Men när han vände sig mot polisen med kniven i handen sköts han i benet och greps.

Hat mot israeler

I förhör sa Shinawi att han hade känt hat mot israeler sedan två av hans vänner dödades utanför Nablus på Västbanken 2015, efter att de ska ha försökt knivhugga israeliska soldater.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem