Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Efterlyst terrorist dog i en kraftigt skottväxling

En efterlyst terrorist dödades i en skottlossning med israeliska soldater i staden Nablus på Västbanken. (Foto: Flash90)
IDF har försökt arrestera Ibrahim Nablusi i flera år. Den här gången kom han inte undan.

En efterlyst medlem av en terroristcell, som har lyckats undgå arrestering flera gånger, är en av tre personer som dödades tidigt på tisdagsmorgonen i en skottlossning med den israeliska försvarsstyrkan (IDF) i Nablus på Västbanken. Ytterligare 40 skadades, skriver Times of Israel.

Enligt IDF omringade soldater hemmet till chefen för al-Aqsa martyrernas brigader i Nablus, Ibrahim Nablusis, vilket ledde till en stor eldväxling.

I ett uttalande från IDF, gränspolisen och Shin Bets säkerhetstjänst framgår det att Nablusi dödades tillsammans med en annan terrorist. Israeliska styrkor har försökt arrestera terroristledaren i flera år.

Efter att ha genomsökt huset och bekräftat att Nablusi hade dödats hittade soldaterna stora mängder sprängämnen och andra vapen, enligt Shin Bet.

Enligt palestinska hälsomyndigheter ska 40 personer ha skadats under skottlossningen och upploppen som följde. Enligt den israeliska försvarsstyrkan skadades inga israeliska soldater i antiterroraktionen, men en polishund sköts ihjäl av terroristens kulor.

Terrorister i Nablus

Dussintals israeliska militärfordon deltog i operationen, som fick trafiken att stanna i en av Västbankens största städer. Det kraftiga skottväxlingen mellan soldaterna och terroristerna kunde höras över stora delar av staden.

Nablusi var en del av en terroristcell som hade utfört flera skjutattacker mot israeliska soldater och civila, enligt Shin Bet. Han deltog bland annat i en skottattack mot judar vid helgedomen Josefs grav utanför Nablus tidigare i år.

I februari dödade israeliska soldater tre medlemmar av terroristcellen i Nablus. Först trodde man att Nablusi var en av de dödade, men sedan dök han upp på en av de dödades begravning.

Al-Aqsa martyrernas brigader

Al-Aqsa martyrernas brigader är en koalition av väpnade grupper knutna till Fatah, regeringspartiet i den palestinska myndigheten. Terrorgruppen har genomfört flera attacker tillsammans med Islamiska Jihad på Västbanken.

Operationen kommer mindre än 48 timmar efter att Israel och Islamiska Jihad undertecknade vapenvila, efter tre dagars strider.

Spänningarna har varit höga på Västbanken i månader, då israeliska säkerhetsstyrkor har intensifierat arresteringarna mot terrorgrupper i kölvattnet av en våg av terror som dödade 19 personer tidigare i år.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem