Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

En död efter Hamasattack mot israelisk by och ambulanspersonal

IDF-trupper på platsen för en terrorattack i Kiryat Arba den 29 oktober 2022. (Foto: IDF:s talesperson)
En israel dödades och tre andra skadades efter att en terrorist öppnade eld mot israeliska civila, ambulanssjukvårdare och säkerhetsstyrkor vid en checkpoint det israeliska bostadsområdet Kiryat Arba på Västbanken.

En ambulanspersonal från Magen David Adom skadades allvarligt efter att ha skjutits av terroristen när han sprang för att hämta utrustning. Hans kollega berättar att de anlände på lördagskvällen till platsen för terrorattacken och såg en man som blivit skjuten i en bil.

“Medan jag sprang för att hämta medicinsk utrustning hörde jag sjukvårdaren jag var tillsammans med ropa ´Jag är skadad. De skjuter på mig´. Vi tog skydd och medan jag gav livräddande behandling till sjukvårdaren jag var med kallade vi in ​​ytterligare styrkor och efter att de kom evakuerade vi den skadade från fordonet och läkaren jag var med till sjukhuset.”

Den skadade sjukvårdaren är nu i nedsövd i allvarligt, men stabilt tillstånd. Två andra israeler för lätta skador medan en 37-årig palestinier evakuerades av israeliska styrkor för att behandlas i territorierna av den palestinska myndigheten.

En av de skadade var sonen till den dödade israelen Ronen Hanania, som sköts i huvudet av attentatsmannen, när de kom ut från en affär.

Skärmdump av en film tagen från en bilkamera. (publicerat av Times of Israel i enlighet med §27a i Copyrightlagen)

Terroristen Muhammad al-Jabari från den nya Hamasgruppen Aswad al-Haq dödades av en civil säkerhetsman under attacken. Undersökningar pågår för att fastställa om fler terrorister var inblandade i terrorattacken.

Händelsen inträffade nära det israeliska partiet Otzma Yehudits ledare Itamar Ben-Gvirs hem nära Hebron.

Premiärminister Yair Lapid beordrade att säkerhetsstyrkorna i området skulle förstärkas.”Jag delar sorgen hos familjen till den som mördades i kvällens attack. Det finns inga ord som kan trösta dem i denna svåra tid. Jag önskar ett snabbt tillfrisknande till de skadade”, säger Lapid.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem