Lågor och rök stiger efter ett israeliskt flygangrepp på Gazaremsan. Den här bilden är från 3 maj 2023. (Foto: Flash90)

Fyra terrorledare är nu dödade i israeliskt svarsangrepp

Den senast dödade jihadledaren, Ali Ghali, var ansvarig för de flera hundra raketer som Islamiska Jihad har avfyrat mot Israel. Det finns få tecken på en snar vapenvila.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Den senast dödade jihadledaren, Ali Ghali, var ansvarig för de flera hundra raketer som Islamiska Jihad har avfyrat mot Israel. Det finns få tecken på en snar vapenvila.

En av ledarna för den palestinska terrorgruppen Islamic Jihad dödades i ett israeliskt luftangrepp mot Gazaremsan tidigt på torsdagsmorgonen.

Den israeliska försvarsstyrkan säger att det var Ali Ghali, chef för Islamiska Jihads raketstyrkor, som dödades i attacken. Dessutom dödades två andra medlemmar av den iranskstödda terrorgruppen i det israeliska flyganfallet.

“Ghali var ansvarig för att organisera och genomföra raketattacker mot israeliskt territorium, bland annat under de senaste dagarna”, sade IDF i ett uttalande.

Islamiska Jihad avfyrade mer än 500 raketer och granater från Gazaremsan mot Israel under onsdagen. Alla nådde inte Israel, men flera hundra av dem gjorde det. De flesta av raketerna på väg mot befolkade områden sköts ner av missilförsvarssystemet Iron Dome, men alla stoppades inte.

Polis utanför en bostad i Sderot som träffades av en raket från Gazaremsan den 10 maj 2023. (Foto: Flash90)

Raketer ska ha orsakat materiella skador på bostäder i bland annat städerna Sderot och Ashkelon. Ett dagis, som hade evakuerats, blev också träffat.

Tidigare i veckan dödades även tre andra högt uppsatta ledare för terrorgruppen. Attackerna har kraftigt försvagat den iranskstödda terrorgruppen.

Hamas, den största terroristgruppen i Gaza, är inte inblandad i striderna.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram