Illustrationsbild från Gazakriget 2009. (Foto: Al Jazeera English, flickr.com)

Tre höga terrorister inom Palestinska Islamisk Jihad dödade i Gaza

En dryg vecka efter att Palestinska Islamisk Jihad (PIJ) beskjutit Israel med över 100 raketer och en tid med ökande terrorattentat kom motoffensiven, där Israels försvarsstyrkor (IDF) slog ut toppskiktet i terrororganisationen.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

“IDF och Shin Bet utförde i kväll exakt sitt uppdrag mot ledningen för Islamiska Jihad i Gazaremsan. Varje terrorist som skadar medborgarna i Israel kommer att ångra det”, twittrade försvarsminister Yoav Gallant efter starten av “Operation Shield and Arrow” (skydd och pil). 

Svarsattacken skedde på tre olika ställen inom loppet av några sekunder med 40 stridsflygplan.

Försvarsministern tillkännagav också aktiveringen av programmet “Gust of Wind” (vindby), som tillåter invånare nära Gazaremsan att bo på pensionat över hela landet under oroligheterna. Skolor stängda, skyddsrum öppnade i södra Israel. 

Koordinatorn för Israels aktiviteter i territorierna (COGAT) tillkännagav även stängningen av Erez- och Kerem Shalom-övergångarna mellan Gazaremsan och Israel. Vägar och tåglinjer i södra Israel nära Gazaremsan har stängts av för civil trafik.

IDF mördade ett antal seniora ledare i terroriströrelsen Palestinian Islamic Jihad (PIJ) i luftangrepp på Gazaremsan tidigt på tisdagsmorgonen. 

Bland andra har befälhavaren för al-Quds-brigaderna i norra Gazaremsan, en ansvarig för terroristaktiviteter på Västbanken och en sekreterare för militärrådet i rörelsen dödats.

Tareq Ezzaldin, talesperson för Palestinian Islamic Jihad som också leder terroristaktiviteter på Västbanken och Gaza. (Foto: IDF)
Jihed Ghanem, sekreterare för Palestinian Islamic Jihads militärråd. (Foto: IDF)
Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram