Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hamas säger att den yngsta gisslan har dödats

Yarden (34) och Shiri (32) Bibas med sina två söner, Ariel på 4 och babyn Kfir. (Foto: Privat)
Kfir var bara 9 månader gammal när han och hans familj kidnappades till Gaza. Nu hävdar Hamas att han är död.

Den 7 oktober kidnappades pappan Yarden (34 år) och mamman Shiri (32 år) Bibas tillsammans med sina två söner, Ariel på 4 år och babyn Kfir, bara 9 månader gammal. 

En video visade Shiri och hennes två unga söner transporteras till Gaza på lastflaket til en bil. En annan video visade Yarden allvarligt skadad under kidnappningen. Sedan dess har det inte funnits några livstecken från någon av dem. Yarden blev förmodligen separerad från resten av sin familj. 

Sedan i fredags har 61 israeliska gisslan släppts av Hamas, främst kvinnor och barn. Men varken Shiri, Ariel eller Kfir har släppts. Det kom först rapporter om att Hamas hade överfört de tre till en annan terroristgrupp, men nu säger Hamas att mamman och sönerna är döda.

Hamas påstår att de tre dödades i ett israeliskt luftangrepp. De säger inte när eller var det ska ha hänt. Det är praxis för Hamas att säga att gisslan har dött i israeliska luftangrepp, antingen för att dölja att de har dödat dem själva eller om de har dött av andra skäl. 

Det har även tidigare rapporterats om att gisslan dödats, men då har det visat sig att de fortfarande lever. Det är en del av Hamas psykologiska krigföring.

– Vi väntar på att uppgifterna ska bekräftas och förhoppningsvis vederläggas av militären. Vi tackar alla i Israel för deras varma stöd, men ber om fred i denna svåra tid, säger familjen Bibas i ett uttalande. 

Den israeliska försvarsstyrkan säger att de undersöker påståendet från Hamas.

– Terrororganisationen Hamas fortsätter att agera på ett grymt och omänskligt sätt, säger den israeliska försvarsstyrkan i ett uttalande. 

Både de och familjerna till de kidnappade håller Hamas ansvariga för hälsan hos Kfir, Ariel, Shiri, Yarden och de över 160 återstående gisslan i Gaza. 

– Hamas måste lämna tillbaka alla gisslan till oss levande, säger IDF.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem