Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hamas viceledare dödad i ett drönarangrepp

Hamas vice ledare Saleh al-Arouri dödades i en drönareattack i Libanon.
Saleh al-Arouri är den högsta Hamas-tjänstemannen som dödats efter massakern den 7 oktober. Han var en av flera Hamas-ledare på Mossads dödslista.

Hamas bekräftar att dess vice ledare Saleh al-Arouri har dödats i en drönareattack i Libanons huvudstad Beirut på tisdagskvällen. 

Den palestinska terrorgruppen anklagar Israel för att ligga bakom drönarattacken, men Israel har ännu inte kommenterat attacken. 

Den israeliska regeringen har tidigare meddelat att den gett underrättelsetjänsten Mossad grönt ljus att likvidera Hamas-ledarna. 

– De lever på lånad tid, sa Israels försvarsminister Yoav Gallant.

Hamas var ansvarig för massakern den 7 oktober, där över 1 200 israeler dödades, över 6 000 skadades och 240 kidnappades. Det var den största massakern på judar sedan Förintelsen. Al-Arouri filmades när han firade massakern tillsammans med andra i terrorgruppens högsta ledning.

57-årige Al-Arouri, som var baserad i Libanon, var vice ledare för Hamas politiska gren och betraktas som de facto ledare för Hamas militära gren på Västbanken. Israelisk underrättelsetjänst tror att han bidrog till kidnappningen och mordet på de tre israeliska tonåringarna Gil-ad Shaar, Eyal Yifrach och Naftali Fraenkel 2014 och flera andra terrorattacker.

Han har funnits på USA:s terrorlista sedan 2015. De hade utlovat en belöning på motsvarande 50 miljoner svenska kronor för information om var han befann sig.Enligt israeliska medier förbereder Israel sig för en vedergällning efter attacken. De fruktar bland annat att den libanesiska terrorgruppen Hizbollah, som är en allierad till Hamas, kommer att svara med raketattacker.

 

Två explosioner träffade Hamasledaren, utan att byggnaden i övrigt och bensinstationen utanför förstördes.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem