Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

De står överst på Mossads dödslista

Hamasledaren Ismail Haniyeh (till vänster) och Hamas Gazachef Yahya Sinwar under en begravning av en Hamas-ledare i Gaza 2017. (Foto: Flash90)
– Vi kommer att slå ut hela ledarskapet för Hamas. De lever på lånad tid, säger Israels försvarsminister Yoav Gallant.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att han har bett den israeliska underrättelseorganisationen Mossad att slå ut ledarna för terrorgruppen Hamas, var i världen de än befinner sig.

Hamas ledarskap i lyxexil

Stora delar av Hamas ledarskap finns utomlands. Chefen för Hamas politiska gren, Ismail Haniyeh, lever ett lyxigt liv i Doha i Qatar tillsammans med de andra Hamas-ledarna Moussa Abu Marzuk och Khaled Mashaal. De flyger jorden runt i privatjet.

Hamas ledare är också baserade i Libanon, Turkiet och andra länder. Ledaren för Hamas i Gaza, Yahya Sinwar, är den högsta ledaren för terroristgruppen som finns kvar på Gazaremsan. Han var hjärnan bakom massakern den 7 oktober, då över 1200 dödades och över 240 kidnappades.

Vapenvila skyddar inte terrorledarna

Israel och Hamas kom nyligen överens om frigivning av ett 50-tal israeliska gisslan, med en samtidig kort vapenvila. Men Netanyahu säger att vapenvilan inte gäller Hamas-ledare som befinner sig utomlands.

Försvarsminister Yoav Gallant säger att alla Hamas-ledare nu är ett mål. 

– De lever på lånad tid. Vi kommer att verka över hela världen: Från de som åkte runt och dödade, till de som flyger runt i privatjetplan medan deras sändebud dödar kvinnor och barn. Deras öde är döden, säger försvarsministern.

Premiärminister Benjamin Netanyahu, försvarsminister Yoav Gallant och minister Benny Gantz under en presskonferens den 22 november. (Foto: Flash90))

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem