Search
Hamasledaren Ismail Haniyeh (till vänster) och Hamas Gazachef Yahya Sinwar under en begravning av en Hamas-ledare i Gaza 2017. (Foto: Flash90)

De står överst på Mossads dödslista

– Vi kommer att slå ut hela ledarskapet för Hamas. De lever på lånad tid, säger Israels försvarsminister Yoav Gallant.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att han har bett den israeliska underrättelseorganisationen Mossad att slå ut ledarna för terrorgruppen Hamas, var i världen de än befinner sig.

Hamas ledarskap i lyxexil

Stora delar av Hamas ledarskap finns utomlands. Chefen för Hamas politiska gren, Ismail Haniyeh, lever ett lyxigt liv i Doha i Qatar tillsammans med de andra Hamas-ledarna Moussa Abu Marzuk och Khaled Mashaal. De flyger jorden runt i privatjet.

Hamas ledare är också baserade i Libanon, Turkiet och andra länder. Ledaren för Hamas i Gaza, Yahya Sinwar, är den högsta ledaren för terroristgruppen som finns kvar på Gazaremsan. Han var hjärnan bakom massakern den 7 oktober, då över 1200 dödades och över 240 kidnappades.

Vapenvila skyddar inte terrorledarna

Israel och Hamas kom nyligen överens om frigivning av ett 50-tal israeliska gisslan, med en samtidig kort vapenvila. Men Netanyahu säger att vapenvilan inte gäller Hamas-ledare som befinner sig utomlands.

Försvarsminister Yoav Gallant säger att alla Hamas-ledare nu är ett mål. 

– De lever på lånad tid. Vi kommer att verka över hela världen: Från de som åkte runt och dödade, till de som flyger runt i privatjetplan medan deras sändebud dödar kvinnor och barn. Deras öde är döden, säger försvarsministern.

Benjamin Netanyahu under en presskonferens den 22 november. Försvarsminister Yoav Gallant och Benny Gantz (till vänster) deltog också. De sa att Mossad har fått order att slå ut Hamas ledarskap. (Foto: Flash90)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram