En lokal palestinier räddar ett judiskt par i säkerhet från palestinska stenkastare. (Foto via Ha'aretz)

Här räddar palestiniern det judiska paret från palestinska stenkastare

När ett judiskt par attackerades med stenar i Hebron-området kom en lokal palestinier till deras undsättning.

Runt klockan 3 på morgonen tisdagen den 4 april var det judiska paret Amichai och Nitzan Baron på väg hem till Karmei Tzur i Judéen. När de körde förbi en palestinsk by i Hebronområdet fastnade de i en avspärrning med stenar och bilen attackerades av stenkastare. 

Sedan kom den lokala palestiniern, som Ha’aretz anonymiserat till “M”, till dem och sa åt dem att skynda sig in i huset. “Först förstod jag inte vad som pågick, men sedan började jag höra stenarna falla”, berättar Baron.

”Först var vi rädda för att gå in i M:s hus, men så fort vi förstod att han var där för att hjälpa oss blev vi lugnare. Vi vill inte tänka på vad som kunde ha hänt, om han inte hade släppt in oss, säger Baron. En bild från händelsen visar M följa med paret in i huset.

Baron kontaktade IDF och efter en kort stund evakuerades de till sitt hem av en säkerhetsstyrka. Dagen efter hittade de sin bil krossad av stenar och utbränd. Även M:s hus och egendom skadades av de palestinska stenkastarna.

M är glad över att kunna rädda paret. “Jag vill att den nuvarande situationen ska upphöra snabbt”, säger han till Ha’aretz.

En majoritet av palestinierna stöder väpnad kamp och intifada mot Israel. 87 procent säger att PA inte har rätt att arrestera medlemmar av väpnade grupper för att hindra dem från att attackera Israel. Endast 10 procent anser att terrorister som för krig mot Israel bör arresteras, visade en undersökning från december 2022. Därför är sådana här berättelser om att palestinier räddar israeler relativt sällsynta.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram