Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hittade död israelisk gisslan nära Shifa-sjukhuset

Yehudit Weiss (65) hittades död inne på Gazaremsan. Hennes man Shmulik Weiss hittades mördad i parets hem. (Foto: Privat)
Yehudit Weiss hittades av israelske soldater, dödad av palestinska terrorister. (Foto privat)

Den israeliska försvarsstyrkan (IDF) säger att de har hittat kroppen av Yehudit Weiss (65), en israelisk kvinna som kidnappades av Hamas den 7 oktober. Hon hittades nära Shifa-sjukhuset i Gaza City, skriver Jerusalem Post.

Enligt IDF ska Weiss, som genomgick behandling för bröstcancer, ha dödats av Hamas eller någon av de andra palestinska terrororganisationerna på Gazaremsan, efter att hon kidnappats. Hon ska ha hittats i ett rum med militär utrustning och vapen.

– Tyvärr kom vi inte fram till henne i tid, säger talespersonen för IDF Daniel Hagari.

Familjen till 65-åringen säger att de hade hoppats på att få hem henne levande, men säger att det fortfarande inte är för sent att ta hem de andra i gisslan. Det finns fortfarande knappt 240 gisslan som hålls fångna av Hamas inne i Gaza. 

– Vi hoppas Israel lyckas klara att få de andra i gisslan tillbaka. Det är inte för sent för dem, säger familjen till den mördade 65-åringen. 

Weiss var pensionär, men arbetade som volontär på ett dagis i Kibbutz Be’eri, där de bodde. Hennes man Shmulik hittades mördad den 7 oktober.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem