Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Islamiska Jihad: Alla sjukhus i Gaza används av terrorister

Israeliska soldater utanför Shifa-sjukhuset. Bilden är från november 2023. (Foto: IDF)
Talesperson för Palestinska Islamiska Jihad erkänner att de använder alla sjukhus på Gazaremsan för militära ändamål.

Talesmannen för den palestinska terrorgruppen Islamiska Jihad, Tarik Salame Uda Abu, har under förhör med den israeliska säkerhetstjänsten Shin Bet erkänt att palestinska terrorister har tagit över alla sjukhus i Gazaremsan, vilket är ett krigsbrott och gör sjukhusen till legitima militära mål.

Alla sjukhusen används militärt av terrorgrupperna

Uda Abu greps i den stora antiterroroperationen på Shifa-sjukhuset, där över 200 terrorister dödades och över 500 arresterades. Shin Bet har publicerat delar av förhöret med talesmannen för Islamiska Jihad.

– Terrorgrupperna i Gaza använder alla sjukhus på Gazaremsan. Det finns el och internet där 24 timmar om dygnet, förklarar han.

Lurar internationella medier

Under förhöret sa Uda Abu också att en del av hans roll var att lura internationella medier och länder att vända sig mot Israel. Det lyckas han med. Bland annat fick de hela världen att tro att Israel hade bombat ett sjukhus i Gaza City.

– Vi ljög och lurade hela världen med att det var en israelisk raket som träffade ett sjukhus i början av kriget, säger Uda Abu i förhöret.

Historien han syftar på var när en raket exploderade på Al Ahli-sjukhuset i Gaza City den 18 oktober. Svenska medier och anti-israeliska organisationer var snabba med att fördöma Israel för attacken. Då visade det sig att hela världen hade blivit lurad. Det var en palestinsk raket, avfyrad mot Israel, som hade exploderat på sjukhusets parkeringsplats.

Använder ambulanser militärt

Under förhöret berättar Uda Abu också om ett annat krigsbrott där palestinska terrorister utnyttjar ambulanser på sjukhus i Gazaremsan:

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem