Skador på en byggnad i staden Shlomi i norra Israel efter en raketattack från Libanon den 6 april. (Foto: Flash90)

Israel attackerat med 44 raketer från Gazaremsan

Bostad i staden Sderot träffades av en raket.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Natten till fredagen avfyrades 44 raketer från Gazaremsan mot Israel. I staden Sderot träffades ett hem av en raket. Familjen befann sig i ett bombskydd och skadades inte, men säger att de nu överväger att lämna staden, skriver Jerusalem Post

I torsdags avfyrades 36 raketer från Libanon, det största antalet som har avfyrats från Libanon sedan kriget 2006. Det var en gren av den palestinska terrorgruppen Hamas i Libanon som låg bakom raketattackerna. Minst två personer skadades i raketattackerna.

Israel har svarat med att bomba Hamas mål i både Libanon och på Gazaremsan. Den israeliska försvarsstyrkan IDF säger att de inte kommer att tillåta Hamas att skicka raketer från grannlandet. De håller också den libanesiska staten ansvarig för raketattacker som kommer från deras territorium.

Borgmästaren i Sderot kritiserar regeringen för att inte reagera hårdare på terroristerna i Gazaremsan. 

– Vi har levt under sporadiska raketattacker i flera månader nu. För att förändra situationen, måste vi göra något nytt. Det är dags för regeringen och premiärministern att gå in för att eliminera terroristerna som förstör våra liv, säger Alon Davidi till Times of Israel. Endast riktade avrättningar av terrorledare i Gazaremsan kommer att återställa lugnet, säger andra lokala ledare i södra Israel.

Hamas är en antisemitisk terrororganisation. Deras mål är att utplåna Israel och ersätta världens enda judiska stat med arabisk stat nummer 23 och muslimsk stat nummer 58. Det yttersta målet är att “höja Allahs fana över allt”.

Detta hem träffades i Sderot:

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram