Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israelisk attack mot Damaskus var riktad mot iranska vapenexperter

Resultatet av en påstådd israelisk attack mot en hemlig iransk anläggning i Syriens huvudstad Damaskus. (Foto: Sociala medier)

Nyligen drabbades Damaskus av ett flyganfall som Israel anklagades för att ligga bakom. Nu visar det sig att flyganfallet träffade ett möte mellan syriska och iranska militärexperter, meddelar nyhetsbyrån Reuters.

Syrien säger att fem personer dödades och 15 skadades i attacken som träffade en byggnad i centrala delar av den syriska huvudstaden lördagen den 18 februari. Det israeliska försvaret har inte kommenterat attacken eller anklagelserna. De har en policy att varken förneka eller bekräfta sådana påståenden.

Hemlig iransk vapenanläggning

Attacken skedde mot en byggnad i ett civilt kvarter i Kafar Sousah i Damaskus, vilket är mycket ovanligt. Men nu kan en källa inom den syriska regeringen berätta för Reuters att det fanns en hemlig iransk militäranläggning i källaren i byggnaden som attackerades. Det var här mötet mellan de iranska och syriska experterna hölls.

En av de dödade uppges ha varit nära tillknuten till Syriens kemiska vapenprogram. Dessutom uppges en ingenjör ansluten till det iranska revolutionsgardet vara allvarligt skadad. Enligt Reuters var ingenjören involverad i utvecklingen av iranska missiler.

Hindra missiler till Hizbollah

En annan källa som Reuters har pratat med säger att anläggningen som bombades användes av Iran för att utveckla precisionsstyrda missiler. Israel har i flera år utfört luftangrepp inne i Syrien för att hindra Iran från att utveckla och leverera precisionsstyrda missiler till sina allierade miliser i regionen, som den libanesiska terrorgruppen Hizbollah i södra Libanon.

Precisionsstyrda raketer utgör ett stort hot mot Israel.

Attacken mot byggnaden i Damaskus har fördömts av Iran och Ryssland, som båda är viktiga anhängare till den syriska regimen.

Imad Mughniyeh, Hizbollahs ökända terrorchef, dödades i en påstådd israelisk bombning i exakt samma stadsdel 2008.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem