Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Läkare Utan Gränsers medarbetare utvecklade terrorraketer

Fadi al-Wadiya var anställd av Läkare Utan Gränser, men arbetade även med att utveckla raketer. (Foto: Läkare utan gränser)
Fadi Al-Wadiya var inte så oskyldig som media framställer honom som.

Tisdagen den 25 juni rapporterade svenska och internationella medier att en anställd vid Läkare Utan Gränser hade dödats i ett israeliskt flyganfall mot Gazaremsan. Den dödade, Fadi Al-Wadiya, arbetade som sjukgymnast för organisationen.

“Att döda en sjukvårdsarbetare när han är på väg för att ge livsviktig medicinsk vård till de skadade efter de ändlösa massakrerna i Gaza är mer än chockerande. Det är cyniskt och avskyvärt, säger Caroline Seguin, chef för Läkare Utan Gränsers arbete i de palestinska områdena.

En bild som släpptes av IDF den 26 juni 2024 och som visar Läkare Utan Gränsers medarbetare Fadi al-Wadiya i uniformen från terrorgruppen Palestinska Islamiska Jihad. (Israels försvarsmakt)

Men vad varken Läkare Utan Gränser eller norska medier berättar är att Al-Wadiya levde ett dubbelliv. Förutom att vara sjukgymnast utvecklade han raketer för terrorgruppen Palestinska Islamiska Jihad, skriver Times of Israel.

Enligt den israeliska försvarsmakten (IDF) var Al-Wadiya också en viktig resurs för den palestinska terrorgruppen inom elektronik och kemi.

I ett meddelande på X, tidigare Twitter, skriver IDF till Läkare utan gränser att de måste bli bättre på att kontrollera vilka de anställer:

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem